Ma 2019. 1. 16, szerda, Gusztáv napja van.

Fejlesztések a Széchenyi városrészben

2008.04.28 20:26. - Booster

Fejlesztések a Széchenyi városrészben  Vissza kell utasítanunk mindazokat a vádakat, melyekkel a szocialista képviselők illették a városrészt legutóbbi lakossági fórumukon – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Ferenczné Teleki Éva és Tasnádi Zoltán, a Széchenyi városrész önkormányzati képviselői. A két legfontosabb állításuk az ominózus sajtótájékoztatón az volt, hogy a Tesco építéséről tájékoztatni kellett volna a lakosságot, ki kellett volna kérni a polgárok véleményét. - Csak egy apró részletet hallgattak el képviselőtársaink, hogy éppen az általuk vezetett önkormányzat adta el a területet, s felejtette el időben értesíteni erről az embereket – mondták a képviselők.

Hirdetés

Fejlesztések a Széchenyi városrészben 
Vissza kell utasítanunk mindazokat a vádakat, melyekkel a szocialista képviselők illették a városrészt legutóbbi lakossági fórumukon – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Ferenczné Teleki Éva és Tasnádi Zoltán, a Széchenyi városrész önkormányzati képviselői.
A két legfontosabb állításuk az ominózus sajtótájékoztatón az volt, hogy a Tesco építéséről tájékoztatni kellett volna a lakosságot, ki kellett volna kérni a polgárok véleményét.
- Csak egy apró részletet hallgattak el képviselőtársaink, hogy éppen az általuk vezetett önkormányzat adta el a területet, s felejtette el időben értesíteni erről az embereket – mondták a képviselők.
Ferenczné Teleki Éva hozzátette: amint szembesültek 2006 őszén a tájékoztatás hiányosságaival, tartottatok lakossági fórumot, amint szembesültetek a lakók egy részének erőteljes ellenállásával.
- Egyetértünk a szocialista képviselőkkel abban, hogy az önkormányzatnak ki kellett volna kérnie a városrészben élők véleményét egy közel ötezer négyzetméteres telek eladásáról. Mi sem értjük, hogy miért nem tették ezt meg ők, ugyanis a területet az általuk vezetett önkormányzat adta még el. Nagy tanulság ez nekünk, ugyanis látszik, hogy egy létező lakossági igény, a jobb ellátás mellett legalább ennyire fontos szempont a játszóterekért, parkokért aggódók véleménye.
A képviselők hozzátették: Egyeztetnek még a Tescoval, hogy a bolt körül gondozott parkot létesítsen, illetve egy játszóteret építsen.
- A város a tervek szerint egy sportpályát épít a mosatni játszótér mellé, ezzel téve lehetővé, hogy minden korosztály megtalálja a kikapcsolódási lehetőséget – tette hozzá Tasnádi Zoltán.

Szóltak a képviselők a városrészt érintő fejlesztésekről is. Az integrált városfejlesztési stratégia hosszú távon biztosítja, hogy az uniós forrásokból számos beruházás megvalósulhasson.
- Amennyiben a már beadott Integrált Városfejlesztési Stratégiát elfogadják, akkor már 2009-ben mintegy egymilliárd forintot fektetünk be a Széchenyi városrészben. Ebből a pénzből épül meg a
Szabadidő és Sportközpont.
Emellett hamarosan kezdődik a játszótér-építési program, melyet éppen a múlt héten fogadott el a közgyűlés. Ez a program városszerte, így a Széchenyin is összességében többszáz millió forintos beruházást jelent.

- Fontos kérdés a parkolók hiánya. Ezért a Czakó Elemér úton elindítottuk egy hatvan férőhelyes parkoló tervezését. Amint elkészülnek a dokumentumok, indulhat a kivitelezés.
Ám emellett még számos járdát, utat építünk meg, illetve újítunk fel. Terveink szerint gondozási központ létesül a városrészben, tehát igazán mozgalmas évek várnak a Széchenyire. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget