Ma 2020. 2. 28, péntek, Elemér napja van.

Hétfőtől több mint 125 ezer diák érettségizik

2008.04.30 18:45. - Booster

Hétfőtől több mint 125 ezer diák érettségizik A kormány jelentést hallgatott meg az idei érettségi vizsgákról, hétfőn ugyanis a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával megkezdődik a tavaszi érettségi vizsgaidőszak - közölte a kormányszóvivő. Daróczi Dávid tájékoztatása szerint május 5. és június 27. között közel 1.200 helyszínen, több mint 125 ezer diák tehet érettségi vizsgát, ami nagyjából nyolcszázzal több, mint tavaly. Emlékeztetett arra, hogy az idei a nyolcadik olyan vizsgaidőszak, amely a kétszintű érettségi vizsga szabályai szerint zajlik, vagyis a diákok emelt- és középszintű vizsga keretében adhatnak számot tudásukról. Idén csaknem 96 tantárgyból 28 ezer emelt szintű, 182 tantárgyból pedig mintegy 428 ezer középszintű vizsgát tesznek a diákok.

Hirdetés

Hétfőtől több mint 125 ezer diák érettségizik

A kormány jelentést hallgatott meg az idei érettségi vizsgákról, hétfőn ugyanis a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával megkezdődik a tavaszi érettségi vizsgaidőszak - közölte a kormányszóvivő. Daróczi Dávid tájékoztatása szerint május 5. és június 27. között közel 1.200 helyszínen, több mint 125 ezer diák tehet érettségi vizsgát, ami nagyjából nyolcszázzal több, mint tavaly. Emlékeztetett arra, hogy az idei a nyolcadik olyan vizsgaidőszak, amely a kétszintű érettségi vizsga szabályai szerint zajlik, vagyis a diákok emelt- és középszintű vizsga keretében adhatnak számot tudásukról.

Idén csaknem 96 tantárgyból 28 ezer emelt szintű, 182 tantárgyból pedig mintegy 428 ezer középszintű vizsgát tesznek a diákok.

 

 

Daróczi Dávid közölte: a tapasztalatok azt igazolják, hogy az oktatási reform egyik első lépéseként bevezetett kétszintű vizsgarend sikeres, mert kiszámíthatóbbá, igazságosabbá és korszerűbbé tette az érettségi vizsgáztatás rendszerét. Kiszámíthatóbb a rendszer, mert világosak és egyértelműek a tantárgyi követelmények, és igazságosabb, mert az érettségiző diákok tudása egységes követelményrendszer alapján mérettetik meg - hangoztatta.

Mint mondta, a diákoknak nagy könnyebbséget jelent, hogy nem kell kétszer vizsgázniuk, hiszen a 2005-ben bevezetett új érettségi rendszer kiváltja az egyetemi és a főiskolai felvételi vizsgát.

 

A kormányszóvivő kitért arra, a 2008-as érettségi vizsgák zavartalan lebonyolítását is felügyeli az a bizottság, amely erre a célra még 2007 januárjában jött létre.

 

(MTI)Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.26 (8. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget