Ma 2019. 1. 20, , Sebestyén napja van.

Illegális tejüzem Szolnokon

2008.05.08 22:46. - Booster

Illegális tejüzem Szolnokon Szolnokon közel ötszáz kilogramm tisztázatlan eredetű tejterméket foglaltak le egy kistermelő raktárában csütörtökön a hatósági állatorvosok. Azt egyelőre még vizsgálják, hogy a vásárolt tejből maga állította elő a sajtokat, a tejfölöket, vagy más termelők késztermékét csomagolta kisebb kiszerelésbe és hozta forgalomba — tudtuk meg a megyei ételhigiénikus főállatorvostól.

Hirdetés

Illegális tejüzem Szolnokon

Szolnokon közel ötszáz kilogramm tisztázatlan eredetű tejterméket foglaltak le egy kistermelő raktárában csütörtökön a hatósági állatorvosok.

Azt egyelőre még vizsgálják, hogy a vásárolt tejből maga állította elő a sajtokat, a tejfölöket, vagy más termelők késztermékét csomagolta kisebb kiszerelésbe és hozta forgalomba — tudtuk meg a megyei ételhigiénikus főállatorvostól.

Dr. Tóth Sándor érdeklődésünkre elmondta, hogy a raktárra egy véletlen folytán bukkantak. A hatóság szakemberei ugyanis egy szomszédos üzletben végeztek ellenőrzést, amikor felfigyeltek az egyik udvarban lévő raktárépületre. Ennek átvizsgálásakor találtak rá a 457 kilónyi tejtermékre. A főállatorvos szerint az ott tapasztalt körülmények sem a tejtermék előállításra, sem átcsomagolására nem voltak megfelelőek, az előírásoknak sem tettek eleget.

Mindemellett erre engedéllyel sem rendelkezett a gazdálkodó, hiszen csak a saját termékét hozhatta volna forgalomba. A szolnoki piacon rendszeresen árusító kistermelő engedélyét azonnal visszavonták. A hatósági bírság pedig a hárommillió forintot is elérheti.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget