Ma 2020. 2. 17, hétfő, Donát napja van.

Kerékpárral Európán át

2008.05.12 18:57. - Booster

Kerékpárral Európán át Az Atlanti-óceán és a Fekete-tenger közötti, 4448 kilométeres európai kerékpárút - hivatalos nevén a 6-os számú EuroVelo - magyarországi szakaszának kitáblázását kezdte meg vasárnap Budapesten Bodor Ádám, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kerékpáros ügyekért felelős miniszteri megbízottja.

Hirdetés

Kerékpárral Európán át

Az Atlanti-óceán és a Fekete-tenger közötti, 4448 kilométeres európai kerékpárút - hivatalos nevén a 6-os számú EuroVelo - magyarországi szakaszának kitáblázását kezdte meg vasárnap Budapesten Bodor Ádám, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kerékpáros ügyekért felelős miniszteri megbízottja.

 Az európai kerékpárút hálózat, ha teljes egészében kiépül, 12, az egész kontinensen átívelő kerékpárútból áll majd, közülük kettő halad át Magyarországon. Egyik a Duna, másik a Tisza mentén, előbbi az Atlanti-óceántól vezet majd a Fekete-tengerig, utóbbi pedig az Északi-foktól Athénig.

Az utak teljes hossza meghaladja majd a 60 ezer kilométert, ebből 20 ezer már elkészült.

A szaktárca közleményben tudatta, hogy az EuroVelo hazánkon áthaladó nyomvonalai mentén majdnem 70 kilométer önálló, három méter széles kerékpárút építése kapott támogatást.

A kerékpáros utak fejlesztésére évente 2 milliárd forint áll rendelkezésre a központi költségvetésben. A Magyar Kerékpárosklub elnöke ennek kapcsán arra hívja fel a figyelmet: a kerékpárutak megépítése attól is függ, hogy az önkormányzatok képesek-e vállalni a pályázati költségvetések önrészét.

László János szerint a kerékpárutak építésének kiemelkedő turisztikai haszna van, ezt pedig már az önkormányzatok is kezdik felismerni.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.12 (6. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget