Ma 2018. 10. 19, péntek, Nándor napja van.

Magyarok is vannak a katasztrófasújtott térségben

2008.05.12 18:59. - Booster

Magyarok is vannak a katasztrófasújtott térségben A pekingi magyar nagykövetségnek két olyan magyar diákról van tudomása, akik Kína földrengés sújtotta tartományában tartózkodnak, ám eddig a mobilhálózatok túlterheltsége miatt még nem tudták felvenni velük a kapcsolatot.

Hirdetés

Magyarok is vannak a katasztrófasújtott térségben

A pekingi magyar nagykövetségnek két olyan magyar diákról van tudomása, akik Kína földrengés sújtotta tartományában tartózkodnak, ám eddig a mobilhálózatok túlterheltsége miatt még nem tudták felvenni velük a kapcsolatot.

 Szecsuán tartomány egyik térségét az eddigi adatok szerint a Richter-skála szerinti 7,8-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn. Egyes információk szerint a halálos áldozatok száma eléri az hétezret.

Mint azt Kusai Sándor, Magyarország pekingi nagykövete az InfoRádióban elmondta: a követségnek két olyan magyar egyetemistáról van tudomása, akik a térségben tartózkodna, de mint mondta, a követség a hosszabban Kínában tartózkodóknak csak legfeljebb a feléről van adata.

Elmondta azt is: a rengés epicentruma Szecsuán tartomány közigazgatási központjától Csengtutól, mintegy 92 kilométerre észak-nyugatra Vencsuan település közelében volt. A falusias környezetben a házak kevésbé állnak ellen a földrengésnek, mint a nagyvárosok épületei.

A tartomány Kína legsűrűbben lakott része, mintegy 80 millió lakosa van. A térségben jelenleg a hálózatok túlterheltsége miatt nem működnek a mobiltelefonok.

A távol-keleti országban lévő magyarok főleg Pekingben, Sanghajban és a tengerparti részen laknak - mondta a nagykövet. A Pekingtől nagyjából 1500 kilométerre lévő térségben a nagykövet beszámolója szerint nem sok magyar él.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.10.17. 41.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget