Ma 2018. 11. 14, szerda, Aliz napja van.

Sikeres magyar találmányok a Millenárison

2008.05.15 14:38. - Booster

Sikeres magyar találmányok a Millenárison Digitális játszótér nyílik a Millenárison a Jövő Házában, harmadik alkalommal rendezik meg ugyanis a Klikk nevű, gyerekeknek szánt interaktív bemutatót. Ezúttal a kutatás, fejlesztés, innováció áll a középpontban, azzal a céllal, hogy felkeltsék a diákok érdeklődését a természettudományos tárgyak iránt.

Hirdetés

Sikeres magyar találmányok a Millenárison

Digitális játszótér nyílik a Millenárison a Jövő Házában, harmadik alkalommal rendezik meg ugyanis a Klikk nevű, gyerekeknek szánt interaktív bemutatót. Ezúttal a kutatás, fejlesztés, innováció áll a középpontban, azzal a céllal, hogy felkeltsék a diákok érdeklődését a természettudományos tárgyak iránt.

A Jövő Háza oktatási vezetője elmondta: olyan szabadalmakat, kutatási eredményeket mutatnak be, amelyek kötődnek a digitális kultúrához.

Az elmúlt öt-tíz év legfontosabb magyarországi fejlesztéseit vonultatjuk fel, itt van a háromdimenziós szemüveg, a gömböc, a látássérültek tájékozódását megkönnyítő "látó bot", és számtalan más olyan érdekesség, amely a mindennapokban is használható - sorolta a kiállítási darabokat.

Niedermüller Anna hangsúlyozta: a kiállítás legfontosabb funkciója az oktatás, mert be akarjuk mutatni, hogy a fejlesztés, a kutatás, a problémaközpontú gondolkodás hogyan jelenik meg az életünkben, hogyan jutunk el a gondolattól a megvalósulásig.

Az elmúlt évtizedekben egyre kevesebb gyerek választott természettudományos vagy mérnöki pályát, ezen is szeretnénk változtatni - tette hozzá az oktatási vezető.

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget