Ma 2020. 10. 29, csütörtök, Nárcisz napja van.

Járulékcsökkentést fontolgat a kormány

2008.05.16 09:09. -

Járulékcsökkentést fontolgat a kormány Az élőmunkaterhek csökkentését az egészségbiztosítás kifehérítéséből származó többletbevételből valósítanák meg.

Hirdetés

Járulékcsökkentést fontolgat a kormány

Az élőmunkaterhek csökkentését az egészségbiztosítás kifehérítéséből származó többletbevételből valósítanák meg.

A kabinetnek egyelőre nincsenek kidolgozott tervei arról, hogyan mérsékeljék jövőre az élőmunkára rakodó terheket, de ennek fedezetét abban látják, hogy egyre több állampolgárt sikerül bevonni az egészségbiztosításba. Még azt sem tudni, hogy a munkáltatók vagy a munkavállalók terhei csökkennének-e.

Januártól ugyanis már utólagosan meg kell fizetnie az elmaradt járulékokat és kamatait annak, aki úgy veszi igénybe az orvosi kezelést, hogy arra - járulékfizetés vagy más jogcímen - nem jogosult. A szankció miatt tavaly több százezer embert sikerült bevonni a járulékfizetői körbe, s részben ennek is köszönhetően a társadalombiztosítás költségvetése hosszú évek után először 2007-ben többlettel zárt, mégpedig 28 milliárd forintos plusszal.

Konfliktust okozhat azonban, hogy az új egészségügyi miniszter a megmaradó forrásokat helyben tartaná. Ezzel az MSZP szakpolitikusai is egyetértenek, ám azt is elismerik, hogy a járulékcsökkentés javíthatja az ország versenyképességét.

A kabinet arra számít, hogy az előzetes, mérsékelt tervekkel szemben - az idei költségvetésben az 1460 milliárdos kiadás mellett 2 milliárdos szuficittel számolnak - több pénz marad az év végén, s ez lehetőséget teremtene a járulékcsökkentésre.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget