Ma 2020. 7. 5, , Sarolta, Emese napja van.

Egymillióan halasztják adóbevallásukat az utolsó napra

2008.05.19 18:05. -

Egymillióan halasztják adóbevallásukat az utolsó napra

Hirdetés

Egymillióan halasztják adóbevallásukat az utolsó napra

Május 20-án, kedden éjfélkor lejár a személyi jövedelemadó bevallások beadásának határideje. Az utolsó 24 órában még több mint 1 millió bevallást várnak az adóhatóságnál - mondta el az InfoRádiónak az APEH szóvivője.Hétfő reggelig a 3,5 millió, személyi jövedelemadó fizetésére és bevallására kötelezett emberből 2 millió 132 ezren adták be a bevallásukat, azaz szűk két nappal a határidő lejártáig még majdnem 1,3 millió bevallás nem érkezett be az adóhatósághoz - mondta az InfoRádióban Bakonyi Ágnes szóvivő.

Jellemzően azok halasztják a bevallást az utolsó pillanatra, akiknek befizetési kötelezettségük van, a visszaigénylők többsége már akár hónapokkal ezelőtt is eljuttatta bevallását az APEH-hoz. A visszaigénylőknek a hatóság 30 napon belül juttatja vissza a nekik járó összeget.

Az adóhivatal informatikai rendszere és az ügyfélkapu felkészült a dömpingre - tette hozzá a szóvivő, de elmondta azt is: az utolsó napon jellemzően postán adják fel az emberek a nyomtatványt.

Néhány postahivatal kedden éjfélig tart nyitva, és az APEH ügyfélszolgálatai is hosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket.

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget