Ma 2020. 2. 28, péntek, Elemér napja van.

A gázolaj szintjére drágul a benzin

2008.05.22 08:56. - Booster

A gázolaj szintjére drágul a benzin Egy elemző szerint félelem és kapzsiság mozgatja az olaj árát.  Egy nap alatt hordónként több mint 4 dollárral, 3 százalékkal drágult a nyersolaj, s tegnap napközben egy ideig több mint 134 dollárt kellett adni a fekete aranyért. A nap végére aztán 133,17-re szelídült a jegyzés. A szerdai volt a negyedik egymást követő nap, amikor rekordot döntött az olajár. Egy szakértő szerint a félelem és a kapzsiság mozgatja az árakat, a befektetők nem akarnak kimaradni a durva drágulásból húzható haszonból.

Hirdetés

A gázolaj szintjére drágul a benzin

Egy elemző szerint félelem és kapzsiság mozgatja az olaj árát.

 Egy nap alatt hordónként több mint 4 dollárral, 3 százalékkal drágult a nyersolaj, s tegnap napközben egy ideig több mint 134 dollárt kellett adni a fekete aranyért. A nap végére aztán 133,17-re szelídült a jegyzés. A szerdai volt a negyedik egymást követő nap, amikor rekordot döntött az olajár. Egy szakértő szerint a félelem és a kapzsiság mozgatja az árakat, a befektetők nem akarnak kimaradni a durva drágulásból húzható haszonból.

A tegnapi rally konkrét oka az volt, hogy kiderült: a várt 900 ezer hordós növekedés helyett 5,4 millióval csökkentek az USA olajkészletei. Emellett nagy ködök nehezítik a Mexikói-öbölben az olajszállításokat. Az USA finomítói 87-88 százalékos kapacitással termelnek.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a gázolaj drágulása az utóbbi időben azzal jár, hogy ennek az üzemanyagnak a termelése több profitot hoz, mint a benziné, így az olajfinomítók ezt részesíthetik előnyben a benzinnel szemben. Nem kell madárjósnak lenni ahhoz, hogy megsejtsük, milyen következménye lehet ennek a benzin árára vonatkozóan.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.26 (8. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget