Ma 2019. 3. 22, péntek, Benedek napja van.

Sok háztartásban vannak mérgező vegyületek

2008.05.23 19:02. - Booster

Sok háztartásban vannak mérgező vegyületek

Hirdetés

Sok háztartásban vannak mérgező vegyületek

A Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet súlyosan mérgező vegyi anyagokat mutatott ki a három legnépszerűbb videojáték-konzolban; a szakemberek berilliumot, brómot és ftalátokat találtak az eszközökben. A Levegő Munkacsoport témavezetője az InfoRádióban azt mondja: a Greenpeace eredménye csak a jéghegy csúcsa, ilyen vagy hasonló veszélyes anyagokat más használati tárgyban is lehet találni.Pál János közölte: a ftalátokat a műanyagok lágyítására használják, és egy részüket már korábban betiltották a három évnél kisebb gyermekek számára készülő játékok gyártásánál, mivel a kicsik szájukba veszik azokat. Ennek következtében kioldódnak a káros, hormonális hatású anyagok, amelyek a későbbi nemi fejlődést is befolyásolják. A berillium és a bróm felhalmozódik a szervezetben, ami idegrendszeri- és memóriazavarokhoz vezethet.

Ezek a veszélyes anyagok bekerülnek a háztartási porba, és ebből a szempontból mindegy is, hogy milyen műszaki cikkeket vizsgáltak meg a Greenpeace szakemberei, mivel számítógépek, tévék, hűtőgépek, de bútorok is tartalmazhatnak hasonló vegyületeket - tette hozzá.

A Levegő Munkacsoport témavezetője hangsúlyozta: a háztartási porban igen nagy mennyiségben kimutathatók a hasonló egészségkárosító anyagok, így azok bekerülnek a tüdőbe vagy a szervezet más részeibe.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.03.13. 10.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget