Ma 2020. 10. 29, csütörtök, Nárcisz napja van.

"Nukleáris háború: a végső rettegés" - mesterien fenyeget az al-Kaida

2008.05.28 09:04. -

"Nukleáris háború: a végső rettegés" - mesterien fenyeget az al-Kaida Az al-Kaida azt szorgalmazza, hogy az iszlamista erők biológiai, vegyi és nukleáris fegyverekkel támadják meg a Nyugatot.

Hirdetés

"Nukleáris háború: a végső rettegés" - mesterien fenyeget az al-Kaida

Az al-Kaida azt szorgalmazza, hogy az iszlamista erők biológiai, vegyi és nukleáris fegyverekkel támadják meg a Nyugatot.

Tömegpusztító fegyverek bevetésére szólítja fel híveit az al-Kaida új videoüzenetében - közölte az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kedden. 

Mint azt az iszlamista internetes portálokat ellenőrző központ, a SITE bejelentette, a nemzetközi terrorista hálózat Nukleáris háború: a végső rettegés címmel május 25-én tett fel az al-Ehlaasz című portálra egy 39 perces filmet. Ebben a következő hallható: "Számunkra elfogadható sok ember megölésének gondolata, és az emberi áldozatok tömegpusztító fegyverek alkalmazásából származhatnak". 

Richard Kolko, az FBI szóvivője megerősítette: az al-Kaida azt szorgalmazza, hogy az iszlamista erők biológiai, vegyi és nukleáris fegyverekkel támadják meg a Nyugatot. A szóvivő szerint e videóban "nincsen semmi rendkívüli", és az információt továbbították az Egyesült Államok valamennyi rendőri egységének egy "rutineljárás keretében". 

Egy névtelenül nyilatkozó amerikai hírszerzési tisztségviselő kijelentette, hogy nincs bizonyíték közvetlen fenyegetettségre, vagy arra, hogy az al-Kaida tömegpusztító fegyvereket szerzett. 

Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetője legutoljára május 18-án jelentkezett egy neki tulajdonított felvétellel, amelyen nekitámadt az Izrael alapításának 60. évfordulóján részt vevő nyugati vezetőknek 

Az al-Kaida vezetője, Oszama bin Laden egyébként egy afgán titkosszolgálati vezető szerint Pakisztán északi részén bujkál, az afgán határ közelében - számolt be róla az AFP hírügynökség kedden. Bin Laden valószínűleg Chitral hegyvidéki területein van, a kelet-afgán Kunar tartománytól nem messze. Pakisztáni illetékesek már többször kijelentették, hogy a terrorista vezér Kunarban bujkál, de ezt az információt Kabul cáfolta.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget