Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Medián: előrehozott választásokat szeretne a többség

2008.05.29 13:06. -

Medián: előrehozott választásokat szeretne a többség A Medián felmérése szerint a megkérdezettek többsége előrehozott választásokat szeretne Magyarországon, 71 százalékuk a következő választásra a Fidesz győzelmét valószínűsíti, míg az MSZP sikerét mindössze 9 százalékuk feltételezi. A közvélemény-kutatást szerdán hozták nyilvánosságra. Az előrehozott választásokat támogatók aránya folyamatosan gyarapszik: az áprilisi 50 százalékról bő egy hónap alatt 56-ra nőtt, miközben a kisebbségi kormányzás fennmaradását a megkérdezettek alig több mint egytizede tartja kívánatosnak - derül ki a Medián elemzéséből, amelyet a HVG megbízásából készítettek.

Hirdetés

Medián: előrehozott választásokat szeretne a többség

A Medián felmérése szerint a megkérdezettek többsége előrehozott választásokat szeretne Magyarországon, 71 százalékuk a következő választásra a Fidesz győzelmét valószínűsíti, míg az MSZP sikerét mindössze 9 százalékuk feltételezi. A közvélemény-kutatást szerdán hozták nyilvánosságra. Az előrehozott választásokat támogatók aránya folyamatosan gyarapszik: az áprilisi 50 százalékról bő egy hónap alatt 56-ra nőtt, miközben a kisebbségi kormányzás fennmaradását a megkérdezettek alig több mint egytizede tartja kívánatosnak - derül ki a Medián elemzéséből, amelyet a HVG megbízásából készítettek.

Az előrehozott választásokat pártolóknak mindössze 59 százaléka állítja, hogy biztosan az urnához járulna, miközben 22 százalékuk úgy nyilatkozott a Medián kérdezőbiztosainak, hogy "most vasárnap" valószínűleg vagy biztosan nem menne el szavazni.  

A megkérdezettek 43 százaléka a Fideszre szavazna, 17 százaléka az MSZP-re, 5 százalék az MDF-re és 2 az SZDSZ-re. A biztos pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 57 százalék, az MSZP-é 21, az MDF-é 5, az SZDSZ-é 1 - olvasható a kutatásban. 

A válaszadók 71 százalékuk a következő választásra a Fidesz győzelmét valószínűsíti, míg az MSZP sikerét mindössze 9 százalékuk feltételezi. Ez azt is jelenti, hogy az MSZP-szavazók nagy része sem bízik a szocialisták győzelmi esélyében - mutatott rá az elemzés. 

A kutatás arra is kitér, hogy a rendszerváltás óta készített Medián-felmérések egyikében sem mondták ennyien, hogy az országban általában véve rossz irányba mennek a dolgok. 

A Medián politikusi népszerűségi listáján az első Sólyom László köztársasági elnök, őt Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere, és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke követi. Az utolsó helyen Kóka János SZDSZ-elnök áll, az utolsó előtti Hiller István oktatási miniszter. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a harmadik legnépszerűtlenebb politikus.

 

(MTI)Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget