Ma 2020. 5. 30, szombat, Zsanett, Janka napja van.

Újra támad az influenza

2008.05.29 21:59. -

Országos járvány nincs, de újból támad itthon az influenza  - adta hírül csütörtökön az RTL Klub Híradója. A tisztiorvosi szolgálat két hete már nem figyeli az influenzás megbetegedéseket, így azt sem lehet tudni, pontosan mennyien betegedtek meg. Az ÁNTSZ szerint valószínűleg külföldről hozták be a vírust Magyarországra.

Hirdetés

Országos járvány nincs, de újból támad itthon az influenza  - adta hírül csütörtökön az RTL Klub Híradója.

A tisztiorvosi szolgálat két hete már nem figyeli az influenzás megbetegedéseket, így azt sem lehet tudni, pontosan mennyien betegedtek meg. Az ÁNTSZ szerint valószínűleg külföldről hozták be a vírust Magyarországra.A Pest megyei Vecsés az egyik olyan település, ahol sok a beteg. A háziorvoshoz minden negyedik páciens influenza miatt jön. A doktor azt mondja: ez a vírus más, mint a téli, a korábban beadott védőoltás nem használ ellene. Egy felső légúti hurut, illetve egy kis nátha jelentkezik, de elsősorban hasi tünetek az irányadók, tehát mindenképpen hasmenéssel, felfúvódással jár a betegség - mondta Fekete Károly háziorvos.

A tisztiorvosi szolgálat szerint csak kisebb helyi járványok lehetnek, országos nincs. Szolnoki István, az ÁNTSZ járványügyi főosztályvezető-helyettese azt mondta: a déli féltekén most kezdődött ez a járvány. Elképzelhető, hogy valaki külföldről behurcolta Magyarországra, de a vírus gyorsan elpusztul a napfényben - tette hozzá. A tisztiorvosi szolgálat most a mintákat várja a háziorvosoktól, hogy megvizsgálják a kórokozót.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget