Ma 2018. 10. 19, péntek, Nándor napja van.

Százmilliókkal tartozik az Interfruct

2008.05.30 08:37. - Booster

  A tavaly 46 milliárd forintos forgalmú nagykereskedőlánc jelentős összeggel tartozik beszállítóinak. Van, aki már csak készpénzért hajlandó árut adni a cégnek.   A napokban gazdát cserélt Interfruct két cash and carry üzletét már bezárta, a többi áruházban pedig hónapok óta ürességtől konganak a polcok. A  nagybeszállítók közül többen még az év elején faképnél hagyták a második legnagyobb hazai nagykereskedőláncot, miután az egyre gyakrabban nem tudta időre kiegyenlíteni számláit, és százmilliós nagyságrendű összeggel tartozik nekik.

Hirdetés 

A tavaly 46 milliárd forintos forgalmú nagykereskedőlánc jelentős összeggel tartozik beszállítóinak. Van, aki már csak készpénzért hajlandó árut adni a cégnek.

 

A napokban gazdát cserélt Interfruct két cash and carry üzletét már bezárta, a többi áruházban pedig hónapok óta ürességtől konganak a polcok. A  nagybeszállítók közül többen még az év elején faképnél hagyták a második legnagyobb hazai nagykereskedőláncot, miután az egyre gyakrabban nem tudta időre kiegyenlíteni számláit, és százmilliós nagyságrendű összeggel tartozik nekik.

Az Interfruct tulajdonosa, az SCD-csoport a múlt héten eladta a céget a Calslane Holdings pénzügyi befektetőnek. Az új tulajdonos azt ígéri, hogy június elsejével megkezdi a tárgyalásokat a beszállítókkal, és június első felében megkezdődik a boltok árukészletének feltöltése.

Az 1989-ben alapított vállalat jelenleg több mint kilencszáz munkavállalót foglalkoztat, 2007-es forgalma 46 milliárd forint volt. A most bezárt két üzletben nem bocsátják el a munkavállalókat, mivel a cég mindkét üzlet munkatársait más áruházaiban kívánja foglalkoztatni.

Az Interfruct problémáit mutatta, hogy a napokban elvesztette egy legnagyobb partnerét: a Mol a benzinkútüzleteinek ellátását egyik pillanatról a másikra a CBA kezébe adta.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.10.17. 41.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget