Ma 2020. 7. 2, csütörtök, Ottó napja van.

Vasútgyártási központ lehet Szolnokon

2008.06.18 11:42. -

A MÁV Gépészet Zrt. és a Stadler Trains Magyarország Kft. szándéknyilatkozatot írt alá a mai napon a FLIRT motorvonatok Szolnokon történő javításáról. A végleges szerződés aláírása 4-5 hónapos előkészítést követően az év végén várható. Mindezt tegnap jelentette be a sajtó képviselőjének a két cég vezetése. Az ünnepségen elhangzott, hogy 2008. július 1-vel a Szolnoki Járműjavító és az Északi Járműjavító beolvadt a MÁV Gépészet Zrt.-be. A MÁV járművek javítása mellett cél külsős partnerek, külföldi megrendelések elnyerése. A Stadlertől a MÁV 60 vonatot vásárolt, 30 már megérkezett, amelyek javítására a vásárláskor már szerződést kötöttek, a többi 30 vonatról a tárgyalások most folynak.

Hirdetés

A MÁV Gépészet Zrt. és a Stadler Trains Magyarország Kft. szándéknyilatkozatot írt alá a mai napon a FLIRT motorvonatok Szolnokon történő javításáról. A végleges szerződés aláírása 4-5 hónapos előkészítést követően az év végén várható. Mindezt tegnap jelentette be a sajtó képviselőjének a két cég vezetése.
Az ünnepségen elhangzott, hogy 2008. július 1-vel a Szolnoki Járműjavító és az Északi Járműjavító beolvadt a MÁV Gépészet Zrt.-be. A MÁV járművek javítása mellett cél külsős partnerek, külföldi megrendelések elnyerése. A Stadlertől a MÁV 60 vonatot vásárolt, 30 már megérkezett, amelyek javítására a vásárláskor már szerződést kötöttek, a többi 30 vonatról a tárgyalások most folynak.
Dunai Zoltán, a Stadler Magyarország igazgatója elmondta: jó esély mutatkozik arra, hogy Szolnok on a Körösi úton alakítják ki az összeszerelő üzemet is, ami újabb munkahelyeket jelent. (forrás: www.szolnok.hu)Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget