Ma 2020. 8. 3, hétfő, Hermina napja van.

Tourist Police

2008.06.24 12:43. -

A Tourist Police program A turizmussal összefüggő közbiztonsági feladatok az ezzel foglalkozó állami és egyéb szervek, szervezetek, vállalkozások és a rendőrség széleskörű összefogását, a rendőri szervek munkájának szakszerű összehangolását igényli. Fő cél a turizmussal érintett területek közbiztonságának megszilárdítása, a bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a turizmussal kapcsolatos nemkívánatos jelenségek (bűncselekmények és szabálysértések) visszaszorítása, megelőzése, felderítése.

Hirdetés

A Tourist Police program

A turizmussal összefüggő közbiztonsági feladatok az ezzel foglalkozó állami és egyéb szervek, szervezetek, vállalkozások és a rendőrség széleskörű összefogását, a rendőri szervek munkájának szakszerű összehangolását igényli.

Fő cél a turizmussal érintett területek közbiztonságának megszilárdítása, a bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a turizmussal kapcsolatos nemkívánatos jelenségek (bűncselekmények és szabálysértések) visszaszorítása, megelőzése, felderítése.

A Tisza folyó menti települések turisztikai jelentősége az utóbbi években felértékelődött.  Elsősorban a Tisza-tó térségében - amely az ország egyik turisták által leglátogatottabb központjává vált az elmúlt évek során - dinamikusan fejlődik mind a külföldi, mind a belföldi turizmus, de a folyó menti megyék más részein is találhatóak olyan helyek, illetve megtartásra kerülnek olyan rendezvények, melyek jelentős számú látogatót vonzanak a nyári főidényben.

A nyári idényben megrendezésre kerülő rendezvények biztosításában, lebonyolításában, a szolgálatban lévő rendőrök mellett aktívan részt vesznek a főiskolások is.

Az évek során egyre több szabad strand kerül kijelölésre. A Tourist Police többek között megjelenik ezek területén, a horgászok, illetve a kisgéphajó forgalom ellenőrzése során is.

A külföldiekkel való kommunikáció javítása céljából indult el a rendőröket támogató Tourist Police program, melyben idegen nyelven beszélő főiskolások vesznek részt.A közterületi rendőri munkában a reagáló és az ellenőrzési feladatok mellett elsődleges a segítés, tájékoztatás, figyelem felhívás, információ-adás, útbaigazítás, azaz a szolgáltató jelleg.Kapitányságunk illetékességi területéhez tartozik a Tisza-tó is, mely az idegenforgalmi szezonban fokozottan látogatott, a rendezvények nagy tömegeket vonzanak és egyre több külföldi turista tölti itt szabadidejét. A Tisza-tónál állandó szolgálati helyet működtetünk Tiszafüreden, illetve kihelyezett szolgálati helyet a nyári időszakban Abádszalókon.A Tourist Police program az idei évre kibővült. Míg 2007 évben e program keretén belül csak Tiszafüreden és Abdászalókon teljesíthetek szolgálatot a főiskolások, addig az előbb említett két helyszín mellett 2008 évben lehetőség nyílt arra, hogy Vásárosnaményban, Tokajban, Tiszalökön, Szegeden, Csongrádon, Tiszakécskén illetve Szolnokon dolgozó főiskolások, közös szolgálatot lássanak el a Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreivel. Ezek a szolgálat ellátások zömében a vízen történnek.

A Tourist Police program 2008. június 30-án veszi kezdetét és nyolc héten keresztül, 2008 augusztus 24-ig tart.

Érdeklődni lehet:

Szolnoki Főiskola 

Nagy Viktória főiskolai hallgató : 06-30/473-94-85 

Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság

Busi László r. alezredes kapitányságvezető 30/663-9571Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.29 (29. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget