Ma 2019. 1. 17, csütörtök, Antal napja van.

Egy lány égette végig Szolnok városát!

2008.08.07 17:54. - Booster

 A Szolnoki Rendőrkapitányság az elmúlt évek egyik legnagyobb gyújtogatás-sorozatának végére tett pontot a közelmúltban. Mint kiderült, a gyújtogatások kivitelezője egy 26 éves lány volt.A gyújtogató pedig nem volt más, mint egy 26 éves, diplomás, jól szituált szolnoki hölgy volt. Társa is akadt a tűzzel való játékban, a 25 éves, szintén szolnoki férfi személyében, aki néhány helyszínen maga is jelen volt, egy-két gyújtogatásban részt is vett. A duó tavaly év közepén adott életjelt magáról. Onnantól kezdve Szolnok területén tizenkét szelektív hulladékgyűjtő harangot, valamint hat, egyenként 1100 literes szeméttároló edényt valamint melléképületeket, raktárakat gyújtottak fel. Ehhez olyan módszert használtak, hogy szilikon spray-vel lefújtak egy papírtörlő tekercset majd meggyújtották, vagy a tekercs közepébe mécsest gyújtottak és azt úgy helyezték el a kukában. A csínynek induló gyújtogatás azonban kezdett kontrolálhatatlanná válni.

Hirdetés

 

A Szolnoki Rendőrkapitányság az elmúlt évek egyik legnagyobb gyújtogatás-sorozatának végére tett pontot a közelmúltban. Mint kiderült, a gyújtogatások kivitelezője egy 26 éves lány volt.

A gyújtogató pedig nem volt más, mint egy 26 éves, diplomás, jól szituált szolnoki hölgy volt. Társa is akadt a tűzzel való játékban, a 25 éves, szintén szolnoki férfi személyében, aki néhány helyszínen maga is jelen volt, egy-két gyújtogatásban részt is vett. A duó tavaly év közepén adott életjelt magáról. Onnantól kezdve Szolnok területén tizenkét szelektív hulladékgyűjtő harangot, valamint hat, egyenként 1100 literes szeméttároló edényt valamint melléképületeket, raktárakat gyújtottak fel. Ehhez olyan módszert használtak, hogy szilikon spray-vel lefújtak egy papírtörlő tekercset majd meggyújtották, vagy a tekercs közepébe mécsest gyújtottak és azt úgy helyezték el a kukában. A csínynek induló gyújtogatás azonban kezdett kontrolálhatatlanná válni.

A felgyújtott szeméttárolókról a tűz több esetben is átterjedt a közelében parkoló személygépkocsikra, melyek részlegesen vagy teljesen kiégtek. — Az eljárás megindításakor nagyban nehezítette a munkánkat, hogy az egyes helyszíneken a kiérkező tűzvizsgálók  a rendelkezésre álló nyomokból nem tudták egyértelműen megállapítani, illetve kizárni a szándékosságot.

 

— A bűncselekmények összehasonlítása során azonban kiderült, hogy több esetben a tűz keletkezésének közelében igazoltatták K. Líviát. A pedagógus végzettségű hölgy elfogása után töredelmesen bevallott mindent. Elmondta, hogy a helyszínekre több alkalommal — de nem minden esetben — Sz. Balázzsal érkezett kocsival. A férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján hat gyújtogatásban vett részt. A szóban forgó személygépkocsit amúgy több helyszín közelében is látták, igazoltatták a járőrök. A gépkocsiból előkerültek a tűz gyújtásához felhasznált szilikon dobozok, a körömlakklemosó és egyéb gyúlékony folyadékok.

— A hölgy kihallgatásakor azt mondta, hogy heccből kezdett el gyújtogatni. Több olyan esetet meséltek el, mely során elhagyatott épületeket, lakásokat, üzlethelyiségeket gyújtottak fel. A duó úgy nyilatkozott, hogy a keletkezett kárt szeretnék a sértettek részére megtéríteni. Ez nem lesz egyszerű, mivel az elsődleges adatok alapján a kár már most meghaladja a 10 millió forintot, amely később még nőhet. A rendőrség a gyújtogatók együttműködő magatartása ellenére is szükségesnek tartja elmeorvosi vizsgálatukat. Sz. Balázs és K. Lívia egyelőre szabadlábon vannak, a rendőrség csak a szakértői véleményt megérkezte után tudja megtenni a szükséges lépéseket.

Egy tarlótűz apropóján vitték be a rendőrök

K. Lívia elfogásakor egy tarlótűz oltásán ügyködtek a szolnoki tűzoltók. Mivel a lány már a rendőrség látószögébe került, emiatt bevitték őt a rendőrkapitányságra. Később derült ki, hogy a tüzet ezúttal nem ő, hanem öngyulladás okozhatta, ám ez sem mentette föl őt tettének — több mint húsz rendbeli gyújtogatás írható a számlájára — súlya alól, amit végül kétnapos kihallgatása során töredelmesen bevallott.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget