Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

ÜNNEPI KÖZGYŰLÉS

2008.08.21 07:53. -

 ÜNNEPI KÖZGYŰLÉS 2008.08.19. Az egyetemes magyarság legjelesebb ünnepén államalapítónkra, I. István királyra, augusztus 20.-ára, államalapításunk és a magyar nemzeti egység ünnepére emlékeztek a közgyűlés résztvevői, majd ezt követően Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei közgyűlés elnöke elismeréseket adott át.

Hirdetés

 

ÜNNEPI KÖZGYŰLÉS

 

2008.08.19.

 

Az egyetemes magyarság legjelesebb ünnepén államalapítónkra, I. István királyra, augusztus 20.-ára, államalapításunk és a magyar nemzeti egység ünnepére emlékeztek a közgyűlés résztvevői, majd ezt követően Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei közgyűlés elnöke elismeréseket adott át.

 

Az ünnepi közgyűlésen megjelenteket Fejér Andor, a közgyűlés elnöke köszöntötte, megkülönböztetett tisztelettel szólt mindazokról, akik kiemelkedő munkásságuk, életművük méltó elismeréseként most, vagy az elmúlt napokban kitüntetést vettek át. Elismeréssel szólt azokról, akiket szűkebb hazánkért, Jász-Nagykun-Szolnok megyéért végzett eredményes és sokoldalú tevékenységükért a mai napon megyei díjakkal tüntettek ki.

 

Ünnepi beszédében Fejér Andor felelevenítette államalapító királyunk Szent István emlékét, szentté avatásának napját, amely az egyetemes magyarság méltán legjelesebb ünnepévé vált. Augusztus 20.-val kapcsolatban szólt e napról, mint az új kenyér, az alkotmány, a Szent Korona ünnepéről is. Augusztus 20.-a ünnepe szűkebb és tágabb nemzetünk, a határon inneni és túli magyarság együvé tartozásának, nemzeti sorsközösségének is. De ezen a napon az egész nemzet együvé tartozásán túl megemlékezünk a kisebb sorsközösségek, megyék, városok, falvak közösségének összetartozásáról is. Ezt jelzi az a számtalan megemlékezés, amelyet megyénk valamennyi településén ma, vagy a közeli napokban tartanak-mondta beszédében az elnök, majd arról szólt, hogy a 2008-as esztendő szűkebb pátriánk, Jász-Nagykun-Szolnok megye történetében is fontos évfordulót jelent. 130 évvel ezelőtt, 1878 őszén vehették birtokba a megyei közgyűlés és a közigazgatás hivatalai Jász-Nagykun-Szolnok megye új, a mai ünnepi rendezvényünknek is helyszínéül szolgáló patinás székházát. A mai ünnepi közgyűlésnek is otthont adó épület jelképe lett egy földrajzi adottságait kiaknázó, prosperáló megyeszékhely fejlődésének, de talán ennél sokkal fontosabb, hogy szimbólumává vált az újonnan létrehozott törvényhatóságnak, Jász-Nagykun-Szolnok megyének is.

 

Az ünnepi beszédet követően elismeréseket adott át a megyei közgyűlés elnöke. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a megye fejlődésének elősegítése, felemelkedésének előmozdítása, hírnevének gyarapítása, értékeinek növelése érdekében kifejtett kimagasló, példamutató tevékenység, életmű, vagy rendkívüli teljesítmény elismerésére alapított JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉÉRT DÍJ, a megye gazdasági életében, a terület- és településfejlesztésben, az ipari, a mezőgazdasági, a kereskedelmi, a műszaki és egyéb területeken kimagasló szakmai, hivatásbeli érdemeket elérő személyek és közösségek elismerésére alapított JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI GAZDASÁGI DÍJ, valamint a megye testnevelési és sportmozgalmában, a sportolók eredményes felkészítésében, az egészséges életmódra nevelés terén kimagasló szakmai eredményeket elérő személyek és közösségek tevékenységének elismerésére alapított JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TESTNEVELÉSI ÉS SPORT DÍJ odaítéléséről ez évi június 20-i ülésén döntött.

 

1, JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉÉRT DÍJ-ban részesült:

 

- Dr. Csányi Marietta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Igazgatósága Régészeti Osztályának vezetője,

a bronzkori többrétegű települések régészeti kutatásában elért nemzetközi jelentőségű iskolateremtő munkásságáért, a megye kulturális értékeinek európai szintű megismertetéséért.

 

- Dr. Endes János a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézeet volt radiológiai osztályvezető főorvosa,

a megye egészségügyi ellátásában végzett, több mint két évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáért, vezető tevékenységéért és emberi magatartásáért.

 

- Gazdag Sándor a Tisza-Coop Zrt. vezérigazgatója,

a Tisza-Coop Zrt. vezérigazgatójaként a megye gazdasági életének fejlesztéséért, kimagasló színvonalú, példamutató munkájáért, közéleti szerepvállalásáért, a szolnoki kosárlabda sport és a civil szervezetek támogatásáért.

 

- A kisújszállási Nagykun Táncegyüttes,                        

a nagykunsági és a nemzeti népi kultúra hagyományainak ápolásáért, a népzenei és a néptánckincs értékeinek megismertetéséért, sikeres művészeti munkájukért.

 

- Dr. Sebők György a Szolnok Megyei Tanács nyugalmazott osztályvezetője, a Megyeháza Nyugdíjasklub vezetője,

Több, mint 40 éves kimagasló színvonalú közigazgatási és sokirányú, aktív közéleti tevékenységéért.

 

 

Gazdag Sándor 2008. augusztus 19-én a Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén külföldi útja miatt nem tud részt venni, ezért részére a Megyéért Díjat 2008. szeptember 20-án Jász-Nagykun-Szolnok Megye Európa Ünnepén de. 11. órakor a Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén adjuk át a Megyeháza Dísztermében (Szolnok, Kossuth L. u. 2.)

 

 

2, JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI GAZDASÁGI DÍJ-at vett át:

 

- Fülöp Béla a jásztelki METÁLPLASZT Kft. ügyvezető igazgatója,

a jásztelki METÁLPLASZT kft.-nek az Alsó-Jászság legnagyobb és legjelentősebb középüzemévé való fejlesztéséért, kimagasló színvonalú gazdaságfejlesztő és munkahelyteremtő tevékenységéért.

 

- Kéri József a Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Gazdasági Igazgatóságának igazgatója,

35 éves közigazgatási, pénzügyi és gazdasági területen végzett kimagasló színvonalú tevékenységéért, példaértékű, menedzser szemléletű vezetői munkájáért.

 

- Szegedi Sándor a kunhegyesi Nagykun-Hús Kft. ügyvezető igazgatója,

a kunhegyesi Nagykun-Hús kft. kereskedelmi hálózattal rendelkező vállalkozássá való fejlesztéséért, a munkahelyteremtésben, a profilbővítésben elért eredményeiért.

 

 

3, JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TESTNEVELÉSI ÉS SPORT  Díj-ban részesült:

 

- Kocsis István nyugdíjas testnevelő tanár, atlétika szakedző,

a megye testnevelési és sport mozgalmában elért eredményeiért, kimagasló színvonalú edzői tevékenységéért, kiemelkedő pedagógiai munkájáért.

 

- Kurucz István karcagi magánvállalkozó, birkozó szakedző,

a sport terén kifejtett, a megye hírnevét is öregbítő, kimagasló színvonalú tevékenységéért, közösségteremtő szerepvállalásáért.

 

- Rácz György a jászkiséri Csete Balázs Általános Iskola testnevelő tanára,

a sport terén kifejtett, a megye hírnevét is öregbítő, kimagasló színvonalú tevékenységéért, közösségteremtő szerepvállalásáért.

 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget