Ma 2018. 12. 14, péntek, Szilárda napja van.

Új testvérváros

2008.09.15 10:27. - Booster

 Új testvérvárossal gazdagodott Szolnok, miután Szalay Ferenc, illetve az észt Rakvere város polgármestere, Andres Jaadla aláírta az erről szóló megállapodást.Szolnok városa a Gulyásfesztivál napján köszöntötte testvérvárosait is, a szoboravató ünnepségen leplezték le a finn, német, olasz, angol, lengyel, észt, izraeli, romániai és japán testvértelepülések címereit. Ezeket szintén Kligl Sándor készítette. Mivel eddig hivatalos téravató ünnepséget nem rendeztek Szolnokon, ezért a mai esemény tekinthető lényegében annak is. Rengeteg érdeklődő jött el a Kossuth térre, köztük nagy számban érkeztek gyerekek. Utóbbiak különösen az új szobrokat és a szökőkútrendszert fogadták kitörő örömmel. Szolnok megújult főterét 2007 őszén adta át az önkormányzat. Az átalakítás teljes költsége a téren lévő épületek homlokzatának felújításával együtt elérte az 1,2 milliárd forintot, az ehhez kapcsolódó forgalmi átszervezésekkel együtt a teljes beruházás 1,7 milliárd forintba került. (www.szolnokinaplo.hu)

Hirdetés

 

Új testvérvárossal gazdagodott Szolnok, miután Szalay Ferenc, illetve az észt Rakvere város polgármestere, Andres Jaadla aláírta az erről szóló megállapodást.

Szolnok városa a Gulyásfesztivál napján köszöntötte testvérvárosait is, a szoboravató ünnepségen leplezték le a finn, német, olasz, angol, lengyel, észt, izraeli, romániai és japán testvértelepülések címereit. Ezeket szintén Kligl Sándor készítette.

Mivel eddig hivatalos téravató ünnepséget nem rendeztek Szolnokon, ezért a mai esemény tekinthető lényegében annak is. Rengeteg érdeklődő jött el a Kossuth térre, köztük nagy számban érkeztek gyerekek. Utóbbiak különösen az új szobrokat és a szökőkútrendszert fogadták kitörő örömmel.

Szolnok megújult főterét 2007 őszén adta át az önkormányzat. Az átalakítás teljes költsége a téren lévő épületek homlokzatának felújításával együtt elérte az 1,2 milliárd forintot, az ehhez kapcsolódó forgalmi átszervezésekkel együtt a teljes beruházás 1,7 milliárd forintba került.

(www.szolnokinaplo.hu)


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.05. 48.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget