Ma 2019. 5. 24, péntek, Eszter napja van.

Új testvérváros

2008.09.15 10:27. - Booster

 Új testvérvárossal gazdagodott Szolnok, miután Szalay Ferenc, illetve az észt Rakvere város polgármestere, Andres Jaadla aláírta az erről szóló megállapodást.Szolnok városa a Gulyásfesztivál napján köszöntötte testvérvárosait is, a szoboravató ünnepségen leplezték le a finn, német, olasz, angol, lengyel, észt, izraeli, romániai és japán testvértelepülések címereit. Ezeket szintén Kligl Sándor készítette. Mivel eddig hivatalos téravató ünnepséget nem rendeztek Szolnokon, ezért a mai esemény tekinthető lényegében annak is. Rengeteg érdeklődő jött el a Kossuth térre, köztük nagy számban érkeztek gyerekek. Utóbbiak különösen az új szobrokat és a szökőkútrendszert fogadták kitörő örömmel. Szolnok megújult főterét 2007 őszén adta át az önkormányzat. Az átalakítás teljes költsége a téren lévő épületek homlokzatának felújításával együtt elérte az 1,2 milliárd forintot, az ehhez kapcsolódó forgalmi átszervezésekkel együtt a teljes beruházás 1,7 milliárd forintba került. (www.szolnokinaplo.hu)

Hirdetés

 

Új testvérvárossal gazdagodott Szolnok, miután Szalay Ferenc, illetve az észt Rakvere város polgármestere, Andres Jaadla aláírta az erről szóló megállapodást.

Szolnok városa a Gulyásfesztivál napján köszöntötte testvérvárosait is, a szoboravató ünnepségen leplezték le a finn, német, olasz, angol, lengyel, észt, izraeli, romániai és japán testvértelepülések címereit. Ezeket szintén Kligl Sándor készítette.

Mivel eddig hivatalos téravató ünnepséget nem rendeztek Szolnokon, ezért a mai esemény tekinthető lényegében annak is. Rengeteg érdeklődő jött el a Kossuth térre, köztük nagy számban érkeztek gyerekek. Utóbbiak különösen az új szobrokat és a szökőkútrendszert fogadták kitörő örömmel.

Szolnok megújult főterét 2007 őszén adta át az önkormányzat. Az átalakítás teljes költsége a téren lévő épületek homlokzatának felújításával együtt elérte az 1,2 milliárd forintot, az ehhez kapcsolódó forgalmi átszervezésekkel együtt a teljes beruházás 1,7 milliárd forintba került.

(www.szolnokinaplo.hu)


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.15.
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget