Ma 2020. 9. 29, kedd, Mihály napja van.

Gyorsítani kell az M4-es tervezését

2008.09.26 16:47. -

  2008.09.26. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről, megyei közút- és vasúthálózat fejlesztésének és korszerűsítésének aktuális feladatairól, a tervezett és megvalósult felújításokról, intézmények fejlesztéséről, Bóta Mizsei Ilona képviselőnek a Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság tagjává, valamint megyei tanácsnokká történő megválasztásáról döntött ülésén.

Hirdetés

 

 

2008.09.26.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről, megyei közút- és vasúthálózat fejlesztésének és korszerűsítésének aktuális feladatairól, a tervezett és megvalósult felújításokról, intézmények fejlesztéséről, Bóta Mizsei Ilona képviselőnek a Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság tagjává, valamint megyei tanácsnokká történő megválasztásáról döntött ülésén.

 

Farkas András Andor képviselő 2008. július 11-én bekövetkezett halálával megszűnt a bizottsági tagsága. Megyei tanácsnokként felügyelte az etnikai, kisebbségi feladatok koordinációját is. Helyére az előzetes egyeztetések alapján Bóta Mizsei Ilonát választották meg a képviselők a Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság tagjává, valamint az etnikai, kisebbségi feladatok koordinációját felügyelő tanácsnokká.

 

A közgyűlés tagjai elfogadták a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről szóló előterjesztést.

A megyei közút- és vasúthálózat fejlesztésének és korszerűsítésének aktuális feladatairól a tervezett és megvalósult felújításokról Szilágyi András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató helyettese számolt be az ülésen.

Az M4-es gyorsforgalmi út Abony-Fegyvernek közötti szakaszának és a Tiszapüspöki hídnak – amely a falu és a holtág között keresztezi a Tiszát – kiemelt fejlesztésként készül a részletes környezeti hatástanulmánya. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2008. szeptember 26-ai ülésén a tervezési munkák gyorsítását kezdeményezte, hogy 2010 után, a források rendelkezésre állásának esetében a kivitelezés már megkezdhető legyen.

A Megyei Közgyűlés 2008. július 1-jei hatállyal két megszüntetett intézmény jogutód intézményeként létrehozta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumot. Az intézmény igazgatói állására pályázatot nyújtott be Lénártné Emri Ildikó, az intézmény megbízott igazgatója, aki matematika-fizika szakos középiskolai tanári egyetemi végzettséggel, valamint közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányú szakképzettséggel rendelkezik. A közgyűlés Lénártné Emri Ildikót  2014. július 31-ig bízta meg az igazgatói teendők ellátásával.

A Sipos Orbán Szakiskola és Kollégium igazgatója vezetői megbízásáról 2008. április 15-i hatállyal lemondott. Helyére Szilvás Ágnest, az intézmény megbízott igazgatóját választották meg a Közgyűlés tagjai, aki növénytermesztési üzemmérnök, valamint mérnöktanári főiskolai végzettséggel és közoktatási vezető szakirányú szakképzettséggel rendelkezik. Megbízatása ugyancsak 2014. július 31-ig szól.

 

A megyei közgyűlés korábban döntött a megyei önkormányzat beruházási feladatainak megvalósítása érdekében 4 milliárd forint összegű kötvény kibocsátásáról. A mostani határozat alapján a fejlesztési célú kötvénykibocsátás bevételeiből a Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium, Jászapáti, valamint a Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, Kunhegyes középiskolákban új tornatermet építenek.

 

Az újszászi „Kastély Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye korszerűtlen, nagy létszámú intézmény, melynek további fejlesztése a jelenlegi épületben gazdaságtalan. Az intézmény további elhelyezésével, működtetésével kapcsolatban a Közgyűlés Újszászon történő ingatlanvásárlást támogatott.   

 

Lakatos István a megyei önkormányzat Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője a megyébe érkezett támogatásokat ismertette.

 

 

 

                                                               Hanga Valéria

                                                         PR és megyei sajtóreferens

                                                         JNSZ Megyei Önk. Hivatala

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget