Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Delikát8 a patikában, a virágboltban és az iskolában

2008.10.01 13:40. -

   

Hirdetés

 

 

 

Martfű, 2008. szeptember 29.- A martfűiek annyit tettek az új Delikát8 játszótéréért, hogy a csoda az lett volna, ha a település neve nem szerepel a „Főzzünk 8 játszóteret!” program 2008-as nyerteseinek listáján.

 

A hétezer fős település lakóit a város egyik fiatal képviselője, Szekeres Mónika Gizella fogta össze. Bár saját gyereke még nincs, olyannyira felelősséget érez a martfűi gyerekek sorsáért, hogy minden követ megmozgatott egy új játszótér érdekében.

Képviselőként tökéletesen tisztában volt a település anyagi helyzetével, így tudta, egy új játszótérre csakis a lakók összefogásával lehet esély. A képviselőtestület elé vitte a „Főzzünk 8 játszóteret!” program ügyét, és elérte, hogy képviselőtársai az ételízesítő csomagolásával érkezzenek az ülésre, és ezzel összefogásból is példát mutassanak a város lakóinak.

 

Bár ez már önmagában is meglehetősen formabontó kezdeményezésnek tűnik, ezzel még korántsem ért véget a játszótérért folytatott szervezkedés. Szülei két virágboltjában berendeztek egy kis sarkot, ahol az üzlet eredeti profilját némiképp szélesítve ételízesítőt is árultak. Minden betérő vásárlót igyekeztek meggyőzni arról, hogy a virágok látványát egy Delikát8-cal készülő húsleves mellett élvezhetnék csak igazán. Az ételízesítőt ugyanannyiért árulták, mint amennyiért vették. Egy lapra tettek fel mindent: ha megnyerik a játszóteret, az lesz a közösen élvezett haszon. A kezdeményezés olyannyira nagy népszerűségnek örvendett a településen, hogy a virágboltba betérő vásárlók közül sokan, akik úgy érkeztek a boltba, hogy még nem tudtak a gyűjtőláda ittlétéről, pénzt dobtak a dobozba, hogy abból aztán újabb csomag ételízesítőt vásároljanak a virágbolt üzemeltetői. A képviselőnő és szülei lelkesedése futótűzként terjedt a faluban.

 

A gyűjtés nem csupán a képviselőtestületi üléseken és a családi virágboltban zajlott. Szekeres Mónika Gizella elérte, hogy a város összes élelmiszerboltjába, amelyben Delikát8-at árultak, egy-egy gyűjtőláda kerüljön. Az agilis fiatal képviselőnő persze még ezen a ponton sem érezte, hogy minden lehetőséget kimerített.

A helyi általános iskola konyhájának üzemeltetőjét is meggyőzte arról, hogy a számukra praktikus tízkilós Delikát8 helyett a gyűjtés ideje alatt az egy kilós kiszerelést vásárolják, mivel ennek a vonalkódja játszott, míg a tízkilós csomag nem vett részt a nyereményjátékban. Így sikerült az iskola konyháját is bevonni a gyűjtésbe.

Az iskola után a város gyógyszertárai következtek. Megszerezte az engedélyt ahhoz, hogy a „Főzzünk 8 játszóteret!” gyűjtőláda Martfű összes gyógyszertárába kikerüljön.

A programról és az újabbnál újabb gyűjtőládák helyéről a városszerte kihelyezett negyven nagyobb és száz kisebb plakát tájékoztatta a helyieket.

Ennyi erőfeszítés után senki nem vitathatja, hogy a martfűiek megérdemelten nyerték meg 8+1 Delikát8 játszótér egyikét.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.15 (27. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget