Ma 2018. 12. 17, hétfő, Lázár napja van.

Újabb halálos baleset és rendőrségi közlemény

2008.10.14 14:19. - Booster

 Ma kora reggel halálos közlekedési baleset történt Szolnokon, a Szent István-hídon Eddig tisztázatlan okokból a személygépkocsi vezetője áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol egy kisteherautóval ütközött. A baleset következtében a tehergépkocsi vezetője könnyen sérült, míg a személygépkocsi sofőrje, egy 56 éves férfi, lenti lakos a helyszínen életét vesztette. 

Hirdetés

 

Ma kora reggel halálos közlekedési baleset történt Szolnokon, a Szent István-hídon
Eddig tisztázatlan okokból a személygépkocsi vezetője áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol egy kisteherautóval ütközött. A baleset következtében a tehergépkocsi vezetője könnyen sérült, míg a személygépkocsi sofőrje, egy 56 éves férfi, lenti lakos a helyszínen életét vesztette.

 

A MEGYEI BALESETMEGELŐZÉSI BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE
 
ŐSZI KÖZLEKEDÉS
 
            Az őszi hónapok velejárójaként egyre gyakrabban találkoznak az autósok ködös útszakaszokkal, kisebb-nagyobb ködfoltokkal. Jellemzően a reggeli órákban, a munkába indulás időszakában nehezíti meg a járművezetők helyzetét a köd, ráadásul éppen ekkor kapcsolódik le a közvilágítás is, amely tovább korlátozza a tájékozódást. Alig hogy beköszöntött az ősz a ködös reggellel, a megye közútjain máris megszaporodtak a közlekedési balesetek.
 
A legtöbben sajnos nem vagyunk elég körültekintőek és a sebesség csökkentése nélkül közelítjük meg a ködös útszakaszokat, majd ott pánikszerűen fékezünk, meglepve ezzel a mögöttünk közlekedőt, akit ilyenkor sok esetben vészfékezésre kényszerítünk.
 
Az ilyen jellegű balesetek megelőzhetők, amennyiben a ködös szakasz kezdetét észlelve, még a jól belátható úton csökkentjük a sebességet. A féklámpa felvillantásával igyekezzünk figyelmeztetni a mögöttünk haladókat, kerüljük a hirtelen fékezést és természetesen ilyen esetben azonnal kapcsoljuk be a világítást, sűrű ködben pedig, ha van, a ködlámpát. Hihetetlen, de igaz, hogy a reggeli órákban, a ködös időjárási viszonyok között is találkozni olyan autósokkal, akik „ spórolnak „ a világítással, gondolván, hogy Ők már látnak.
 
Ne feledkezzenek meg a világítóberendezések rendszeres ellenőrzéséről, láthatóságuk, észlelhetőségük biztosításáról. Az elindulás előtt tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a járműből a maximális kiláthatóság biztosítva legyen, távolítsák el a szélvédőről és az oldalablakokról a páralecsapódást.
 
Sűrű ködben semmiféleképpen ne előzzünk ! A belátható útszakasz olyan rövid, hogy az előzés feltételei nem állnak fenn ! Ilyenkor az előzés nem csak szabálytalan, hanem életveszélyes is. Sajnos nem minden közlekedő gondolja így, Ők kockáztatnak, vagy sikerül, vagy nem. Amennyiben nem, a következmények kiszámíthatatlanok.
 
A köd a járművezetőktől, az embertől, a technika használójától nagyobb fegyelmezettséget, türelmet és körültekintést kíván, csak így előzhetőek meg a súlyos, esetleg tragédiába torkolló közlekedési balesetek.
 
Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk !


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.12. 49.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget