Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

Sintér kínozza a kutyákat Kenderesen.

2008.10.23 09:49. -

 Kutyák felakasztott tetemére bukkantak állatvédők Kenderesen. Állatszerető ismeretlenek telefonon értesítették a Csillagszem Állatvédő alapítványt, hogy a kenderesi dögkút mellett agyonvert, felakasztott kutyák tetemeire bukkantak - Utánajártunk és kiderült, a szeméttelep gondnoka szóbeli megállapodás alapján a dögök elszállításának feladatát is elvégzi. Ugyanakkor információink szerint nem csak az elhullott jószágokat tünteti el, a gazdák kérésére a megunt kutyákkal is végez és felakasztva hagyja őket a dögkút környékén. Még arra sem veszi a fáradságot, hogy az aknába dobja a maradványokat - tájékoztattott Abonyi Mónika, az alapítvány elnöke. Az állatvédők úgy tudják, hogy a botcsinálta sintér olyan anyaggal kábítja el az ebeket, amit a szabályok szerint csak állatorvos használhat.

Hirdetés

 

Kutyák felakasztott tetemére bukkantak állatvédők Kenderesen. Állatszerető ismeretlenek telefonon értesítették a Csillagszem Állatvédő alapítványt, hogy a kenderesi dögkút mellett agyonvert, felakasztott kutyák tetemeire bukkantak

 

- Utánajártunk és kiderült, a szeméttelep gondnoka szóbeli megállapodás alapján a dögök elszállításának feladatát is elvégzi. Ugyanakkor információink szerint nem csak az elhullott jószágokat tünteti el, a gazdák kérésére a megunt kutyákkal is végez és felakasztva hagyja őket a dögkút környékén. Még arra sem veszi a fáradságot, hogy az aknába dobja a maradványokat - tájékoztattott Abonyi Mónika, az alapítvány elnöke. Az állatvédők úgy tudják, hogy a botcsinálta sintér olyan anyaggal kábítja el az ebeket, amit a szabályok szerint csak állatorvos használhat.A környék lakói egyéb furcsaságot is felfedeztek az állatok végső nyughelyénél. Sokan szakszerűen feldolgozott, elhullott borjakat véltek látni a dögkonténernél. A helyi önkormányzat vizsgálatot indított annak kiderítésére, vajon evett-e valaki a kútba kerülő állati tetemekből származó húsból.
A Csillagszem Alapítvány állatkínzás és természetkárosítás miatt tesz feljelentést ismeretlen tettesek ellen.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget