Ma 2020. 2. 29, szombat, napja van.

Bezárja üzleteit az ElektroPont.

2008.10.31 09:10. - Booster

  Lakat kerül a műszaki cikkeket forgalmazó ElektroPont üzletlánc 70 üzletére. Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a boltok és a dolgozók sorsa. Bezárja egységeit az országos hálózattal rendelkező ElektroPont. A műszaki üzletlánc tulajdonosa, az Electro Computer Zrt. a Népszabadsággal közölte, azért kerül lakat a boltokra, mert a pénzügyi válság nyomán a hitelbiztosítók törölték a cég hitelbiztosítási védelmét, ezért az importőrök nem szállítottak árut a társaságnak. Az idén egyébként már a piac arról beszélt, hogy az ElektroPontnak fizetési nehézségei vannak, ezzel összefüggésben az egyik nagybeszállító felszámolási eljárást kezdeményezett cég ellen. Az 1990-ben aklapított üzletlánc problémái nem egyediek, a kiskereskedelmi forgalom csökkenése a műszaki áruházákat érzékenyen érintette. Az elmúlt időszakban végbement 5-15 százalékos forgalomcsökkenés miatt a korábbinál is élesebb harc alakult ki az ágazatban. A korábbi években a szegmens több tagja, a Keravill, a Herta és a Murányi is bedobta a törölközőt, miután a Media Markttal ElectroWorlddel és az Euronicsszal nem bírták a versenyt. Az ElektroPont még egy darabig talpon tudott maradni, de a cég közleménye szerint a válság végleg ellehetetlenítette a működést.

Hirdetés

 

Lakat kerül a műszaki cikkeket forgalmazó ElektroPont üzletlánc 70 üzletére. Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a boltok és a dolgozók sorsa.

Bezárja egységeit az országos hálózattal rendelkező ElektroPont. A műszaki üzletlánc tulajdonosa, az Electro Computer Zrt. a Népszabadsággal közölte, azért kerül lakat a boltokra, mert a pénzügyi válság nyomán a hitelbiztosítók törölték a cég hitelbiztosítási védelmét, ezért az importőrök nem szállítottak árut a társaságnak. Az idén egyébként már a piac arról beszélt, hogy az ElektroPontnak fizetési nehézségei vannak, ezzel összefüggésben az egyik nagybeszállító felszámolási eljárást kezdeményezett cég ellen.

Az 1990-ben aklapított üzletlánc problémái nem egyediek, a kiskereskedelmi forgalom csökkenése a műszaki áruházákat érzékenyen érintette. Az elmúlt időszakban végbement 5-15 százalékos forgalomcsökkenés miatt a korábbinál is élesebb harc alakult ki az ágazatban. A korábbi években a szegmens több tagja, a Keravill, a Herta és a Murányi is bedobta a törölközőt, miután a Media Markttal ElectroWorlddel és az Euronicsszal nem bírták a versenyt. Az ElektroPont még egy darabig talpon tudott maradni, de a cég közleménye szerint a válság végleg ellehetetlenítette a működést.

Az egyelőre nem tudni, hogy az országszerte 70 üzletet működtető, tavaly még 23 milliárd forintos forgalmat produkáló ElektroPont-hálózat 250 dolgozójának mi lesz a sorsa.

forrás: origo.hu

 


 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.26 (8. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget