Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

F E L H Í V Á S Szolnok Város Lakóihoz!

2008.12.08 09:13. -

 Szeretnénk, ha Önökkel együtt megelőzhetnénk a bajt, ezért néhány jó tanácsot fogadjanak meg a biztonságos vásárláshoz, közlekedéshez most, a nagy ajándék vásárlások idején!   Alkalom szüli a tolvajt! Itt van a karácsony, a nagy ünnepi bevásárlások időszaka. Ezzel mindig együtt jár, hogy zsúfoltak a bevásárlóközpontok, nagy áruházak, a karácsonyi falu és a tömegközlekedési eszközök is. Ebben az időszakban, ezeken a helyeken megjelennek a vásárlók tömegében a zsebesek is, akik sokszor megkeserítik az ünnepi előkészületeket.  

Hirdetés

 Szeretnénk, ha Önökkel együtt megelőzhetnénk a bajt, ezért néhány jó tanácsot fogadjanak meg a biztonságos vásárláshoz, közlekedéshez most, a nagy ajándék vásárlások idején!

 

Alkalom szüli a tolvajt! Itt van a karácsony, a nagy ünnepi bevásárlások időszaka. Ezzel mindig együtt jár, hogy zsúfoltak a bevásárlóközpontok, nagy áruházak, a karácsonyi falu és a tömegközlekedési eszközök is. Ebben az időszakban, ezeken a helyeken megjelennek a vásárlók tömegében a zsebesek is, akik sokszor megkeserítik az ünnepi előkészületeket.

 

A zsebtolvajok észrevétlenül nyúlnak bele táskánkba, kabátunk zsebébe és lopják el értékeinket. A nagy tömegben, tömegközlekedési eszközre történő fel-, illetve leszálláskor lökdösődni, tülekedni kezdenek és a szoros érintkezést kihasználva próbálják elemelni pénztárcánkat,  értékeket. Egyesek látszólag zsebre dugott kézzel állnak mellettünk, és a saját kivágott zsebükön át a kabátjukból kinyúlva „dolgoznak”. Leggyakoribb, amikor a tolvaj a kézben tartott vagy földre rakott táskából emeli el a kiszemelt tárgyat.

 

Előfordulnak a zsebmetszők is ilyentájt, akik vágóeszközökkel „dolgoznak”. E módszert használó bűnelkövetőkre a nagy forgalmú helyeken számíthatunk. Ők előre kiszúrják, hogy könnyen ellopható érték van nálunk, figyelmünket eltereli. A „fedező” a sértett mellett eltakarja a tolvaj kezét, zsebeit. A „jelző ember” kiszűri a tömegből, hogy kik figyelik őket, végül az „értékmentő” a lopást követően a helyszínről eltünteti a lopott tárgyakat.

Sajnos a zsebesek ellen senki sincs biztosítva, bárki, bármikor áldozatává válhat a szervezett zsebes akciónak. Azonban mindezek ellenére léteznek hatásos lehetőségek a védelemre!

 

- Próbáljuk magunknál tartani testhez szorítva fontosabb értéktárgyainkat.

 

- A pénztárcát ellenőrizhető, biztos helyre tegyük (pl. kabát belső zsebe, nyakba akasztva kabátunk alatt).

 

- Ha forgalmas helyen vásárolunk, lehetőleg nézzünk körül, és ha hosszabb ideig gyanúsan viselkedő személyt látunk magunk mellett, tekintsük azt figyelmeztetésnek.

 

- Azt sem árt figyelni, hogy környezetünkben zsebünkre vagy táskánkra néz, így tudva meg, hol tartjuk értékeinket.

 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget