Ma 2020. 7. 14, kedd, &Őrs napja van.

Orbán hibázott, amikor elutasította Gyurcsányt

2008.12.21 08:49. -

A lakosság pártok közti összefogást sürget, és nem helyesli, hogy Orbán visszautasította Gyurcsány Ferenc meghívását - derült ki a Szonda Ipsos csütörtökön végzett kutatásából. Az ötszáz fő telefonos megkérdezésével lezajlott országos, reprezentatív kutatásból kitűnik: tízből hét megkérdezett szerint a pártoknak közösen kell megoldást találniuk a gazdasági és pénzügyi válság által keletkezett problémákra. A kormánypártiak 85, a bizonytalanok 75 százaléka híve a pártok összefogásának, és még az ellenzéki szavazók 53 százaléka is így vélekedik - olvasható a Népszabadság kutatást ismertető cikkében. Arról, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő meghívta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét egy megbeszélésre, a megkérdezettek 79 százaléka hallott. Ugyancsak ilyen magas azoknak az aránya (78 százalék), akik szerint helyes, hogy Gyurcsány Ferenc egyeztetni akar az ellenzék vezetőjével.

Hirdetés

A lakosság pártok közti összefogást sürget, és nem helyesli, hogy Orbán visszautasította Gyurcsány Ferenc meghívását - derült ki a Szonda Ipsos csütörtökön végzett kutatásából.

Az ötszáz fő telefonos megkérdezésével lezajlott országos, reprezentatív kutatásból kitűnik: tízből hét megkérdezett szerint a pártoknak közösen kell megoldást találniuk a gazdasági és pénzügyi válság által keletkezett problémákra. A kormánypártiak 85, a bizonytalanok 75 százaléka híve a pártok összefogásának, és még az ellenzéki szavazók 53 százaléka is így vélekedik - olvasható a Népszabadság kutatást ismertető cikkében.

Arról, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő meghívta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét egy megbeszélésre, a megkérdezettek 79 százaléka hallott. Ugyancsak ilyen magas azoknak az aránya (78 százalék), akik szerint helyes, hogy Gyurcsány Ferenc egyeztetni akar az ellenzék vezetőjével.

Mind a kormánypártiak, mind az ellenzékiek és a bizonytalan pártpreferenciájúak között is abszolút többségben találhatjuk azokat, akik helyeslik Gyurcsány Ferenc kezdeményezését (a kormánypártiak 91, az ellenzékiek 65 és a bizonytalanok 79 százaléka vélekedik így).

Azt, hogy Orbán Viktor visszautasította a miniszterelnök meghívását, a kérdezettek 71 százaléka nem helyesli. Míg a kormánypártiakon és a bizonytalanokon belül abszolút többségben vannak a helytelenítők (előbbiek 96, utóbbiak 76 százaléka tartja helytelennek Orbán válaszát), az ellenzékiek erősen megosztottak a kérdésben: 47 százalékuk helyesli, 46 százalékuk nem helyesli a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének reakcióját.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget