Ma 2018. 12. 10, hétfő, Judit napja van.

Mától megváltozik az életem…

2009.01.01 11:11. - Booster

Az újév köszöntése a legősibb ünnepünk. Először Babilóniában ünnepelték i.e. 4000-ben, és az i.e. 2000-ből fennmaradt emlékek szerint március 23-án kezdődött számukra az új esztendő. Ekkor kezdődik a tavasz, vetik a magvakat és ébred a természet is, így a természetet figyelembe véve mégis csak jobb kezdete minden újnak, mint a tél közepe. Az újévi fogadalmak szokása időszámításunk előtt 153-ra nyúlik vissza, amikor Janus, a mitológia-béli római király került a kalendárium élére. Janusnak két arca volt, egyikkel az elmúlt évre tekintett, a másikkal pedig az új esztendőre. Ő vált a fogadalmak szimbólumává, és őt idézve sok római az ellenségei bocsánatát kérte, vagy ajándékokat vitt egymásnak az év első napján.

Hirdetés

Az újév köszöntése a legősibb ünnepünk. Először Babilóniában ünnepelték i.e. 4000-ben, és az i.e. 2000-ből fennmaradt emlékek szerint március 23-án kezdődött számukra az új esztendő. Ekkor kezdődik a tavasz, vetik a magvakat és ébred a természet is, így a természetet figyelembe véve mégis csak jobb kezdete minden újnak, mint a tél közepe.
Az újévi fogadalmak szokása időszámításunk előtt 153-ra nyúlik vissza, amikor Janus, a mitológia-béli római király került a kalendárium élére. Janusnak két arca volt, egyikkel az elmúlt évre tekintett, a másikkal pedig az új esztendőre. Ő vált a fogadalmak szimbólumává, és őt idézve sok római az ellenségei bocsánatát kérte, vagy ajándékokat vitt egymásnak az év első napján.

Szilveszter hajnala gyakran a nagy elhatározások és fogadkozások ideje. A dohányosok szeretnék elnyomni az utolsó cigarettát, a túlsúlyosak lefogyni, a hűtlenek pedig hűséget ígérnek. A felmérések szerint legföljebb csak minden ötödik fogadkozó állja a szavát. Ők azok, akik komolyan gondolták, amit megfogadtak, nem csak föllángolásból ígérgettek. Gyakran és sokan fölteszik ilyenkor a kérdést: hogyan lehet tényleg megtartani az adott szót?

Vállalja a felelősséget
Önmaga döntsön, senki se kényszerítse, ne valaki más tegye a hirtelen fogadalmat. Ne akarja később másra kenni a sikertelenséget.

Állítson fel pontos sorrendet
Aki egyszerre akar a munkában is sikeres lenni, illetve a barátokra és a családra is több időt szánni, esetleg új hobbinak hódolni, az elszámítja magát.

Ne vállaljon túl sokat
Csak olyasmit tervezzen, ami biztosan teljesíthető. Ne akarjon túlzottan nagy lépéseket tenni, a kis sikerek is hatásosak: növelik az önbizalmat, éretté teszik a nagyobb kihívásokra.

Tervezzen egyedül
Lehet, hogy könnyebbnek tűnik a párjával együtt fogyókúrázni, de a közösség jótékony hatása csak rövid távra szól. Elegendő önmagával megküzdenie, nem kell partnere problémáját is magára vállalni.

Ne akarjon tökéletes lenni
Nem sikerült tíz kilót lefogynia, csak ötöt? Öt kilométer helyett csak kettőt tud végigkocogni? Azért halad a célja felé, és ez a lényeg. Ne adja fel.

 

 

 

 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.28. 47.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget