Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

A példákat követnünk, a példaképeket tisztelnünk kell

2009.02.09 10:46. - Booster

Születésnapjára emlékszobát avattak Id. Dr. Béres Józsefnek, a Béres Csepp megalkotójának tiszteletére a Béres Gyógyszergyár szolnoki telephelyén. A Széchenyi-díjas kutató február 7-én lett volna 89 éves.

Hirdetés

Születésnapjára emlékszobát avattak Id. Dr. Béres Józsefnek, a Béres Csepp megalkotójának tiszteletére a Béres Gyógyszergyár szolnoki telephelyén. A Széchenyi-díjas kutató február 7-én lett volna 89 éves.

 „Soha egyetlen embertársam életéről nem akartam, nem akarok és nem is tudnék lemondani. Más a dolgom a világban.” – vallotta Id. Dr. Béres József küzdelmes élete során. Szembeszállt a meg nem értéssel, irigységgel, szakmai féltékenységgel, mert küldetése volt: az emberi élet védelme. Cseppjeinek segítségével százezrek nyerték vissza egészségüket.
 
Az avató ünnepségen a feltaláló fia ifjabb Dr. Béres József a Béres Gyógyszergyár elnöke így emlékezett: „Édesapám életútja, munkássága, tudományos nagysága, emberi méltósága mindannyiunk előtt példaként áll. A 70-es évek elejére hosszú és következetes kutatómunka eredményeként alkotta meg a később róla elnevezett cseppeket. A készítményt megalapozó tudományos eredményei az 1960-70-es években korát jóval megelőzték, és újszerű meglátásait az akkori politikai és tudományos elit elutasította, munkáját gátolta. Az idő mégis őt igazolta, készítménye elismert gyógyszerré vált, amellyel hitvallásának megfelelően sok-sok embertársa gyógyulását, egészségének visszaszerzését segíthette. 2002-ben, a Béres Csepp megalkotásának 30. évében, az emberek egészségének védelmében kifejtett munkásságáért a legrangosabb hazai tudományos elismeréssel, a Széchenyi-díjjal is kitűntették.
Jóleső öröm számomra, hogy születésnapján felavathatjuk az életútját bemutató kis múzeumot, mely egyúttal üzenet mindannyiunk fele: a példákat követnünk, a példaképeket tisztelnünk kell.”
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget