Ma 2020. 7. 5, , Sarolta, Emese napja van.

MEGYEI BALESETMEGELŐZÉSI BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE

2009.02.12 16:18. -

Tegnap ismét gyalogos-átkelőhelyen történt gyalogoselütés. Az egyik legsúlyosabb szabálytalanság, amit a járművezető elkövethet, amikor a gyalogos elsőbbségét a biztonságos átkelést szolgáló kijelölt helyen, a jelzőtáblával és útburkolati jellel megjelölt területen való áthaladáskor megsértik, mi több elütik a gyalogost. A jelen is alkalmazandó közlekedési szabályok egyértelműen szabályozzák a gyalogos-átkelőhely megközelítésének módját, miszerint azt fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel kell megközelíteni. A párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a gyalogos-átkelőhely előtt forgalmi ok miatt lassító, illetve a forgalmi ok miatt megálló jármű mellett meg kell állni, és  meggyőződni arról, hogy nem lépett-e gyalogos az úttestre.   Itt hívjuk fel a figyelmét a gyalogosoknak, hogy ne keljenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen és az úttestre lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról. A Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kéri a járművezetőket, hogy vigyázzanak a gyalogosokra!        

Hirdetés

Tegnap ismét gyalogos-átkelőhelyen történt gyalogoselütés. Az egyik legsúlyosabb szabálytalanság, amit a járművezető elkövethet, amikor a gyalogos elsőbbségét a biztonságos átkelést szolgáló kijelölt helyen, a jelzőtáblával és útburkolati jellel megjelölt területen való áthaladáskor megsértik, mi több elütik a gyalogost.

A jelen is alkalmazandó közlekedési szabályok egyértelműen szabályozzák a gyalogos-átkelőhely megközelítésének módját, miszerint azt fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel kell megközelíteni.
A párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a gyalogos-átkelőhely előtt forgalmi ok miatt lassító, illetve a forgalmi ok miatt megálló jármű mellett meg kell állni, és  meggyőződni arról, hogy nem lépett-e gyalogos az úttestre.
 
Itt hívjuk fel a figyelmét a gyalogosoknak, hogy ne keljenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen és az úttestre lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról.
A Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kéri a járművezetőket, hogy vigyázzanak a gyalogosokra!        


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget