Ma 2020. 2. 20, csütörtök, Álmos napja van.

Durvul a hóhelyzet

2009.02.13 11:53. - Booster

Vörös figyelmeztető meteorológiai előrejelzés van érvényben az ország keleti tájain, pénteken húsz centiméteres hó is leeshet, és hóátfúvásokra is számítani kell a térség útjain. Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár és Borsod megye egyes tájain már 10 centiméter hó esett - mondta Véber István, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A télies időjárást a Tiszántúlon és az Alföld keleti részén az országtól keletre örvénylő ciklon felhőzete okozza. Pénteken a nagy mennyiségű hó mellett délelőtt erős szél várható, ez pedig hóátfúvásokat okozhat Kelet-Magyarország útjain - tette hozzá a szakember. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a rendkívüli mennyiségű hó miatt harmadfokú, piros riasztást adott ki az észak-alföldi régióra. Helyenként így 24 óra alatt 20 cm-t meghaladó friss hó várható. A legmagasabb szintű riasztást akkor rendelik el, ha kiterjedt területeket érintő, nagy károkat okozó, és az emberi életet is nagyban fenyegető veszélyes időjárási jelenség várható. 

Hirdetés

Vörös figyelmeztető meteorológiai előrejelzés van érvényben az ország keleti tájain, pénteken húsz centiméteres hó is leeshet, és hóátfúvásokra is számítani kell a térség útjain. Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár és Borsod megye egyes tájain már 10 centiméter hó esett - mondta Véber István, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A télies időjárást a Tiszántúlon és az Alföld keleti részén az országtól keletre örvénylő ciklon felhőzete okozza.

Pénteken a nagy mennyiségű hó mellett délelőtt erős szél várható, ez pedig hóátfúvásokat okozhat Kelet-Magyarország útjain - tette hozzá a szakember.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a rendkívüli mennyiségű hó miatt harmadfokú, piros riasztást adott ki az észak-alföldi régióra. Helyenként így 24 óra alatt 20 cm-t meghaladó friss hó várható.
A legmagasabb szintű riasztást akkor rendelik el, ha kiterjedt területeket érintő, nagy károkat okozó, és az emberi életet is nagyban fenyegető veszélyes időjárási jelenség várható. 

Az erős havazás és a viharos szél miatt késnek a vonatok Kelet-Magyarországon. A Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalon 20-30, a Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon 20-25 perces késéssel kell számolniuk a vonattal közlekedőknek - áll a közleményben. Both Ferenc, a Máv sajtóügyeletese szerint az orkán erejű szél és a havazás miatt ezeken a vonalakon minden vonat elhaladása után újra ki kell tisztítani a váltókat, ezért késnek a vonatok. Hétvégén már nem kell számítani nagyobb mennyiségű hóra, kiterjedt havazásra, országszerte inkább csak hózáporok várhatók. A szél viszont Nyugat-Magyarországon erős, viharos marad.

 

forrás: MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget