Ma 2019. 4. 22, hétfő, Csilla napja van.

Innostrada

2010.02.08 14:19. - Booster

A Szolnoki székhelyű Civil Regionális Társulás, mint az Innostrada Észak-alföldi Regionális Innovációs Kompetencia Klaszter megbízott menedzsment szervezete 2008-ban sikeresen pályázott az Észak-alfödi Operatív Program ÉAOP -2008/1.1.2./A kódszámú, Klaszter menedzsment szervezetek létrehozása, megerősítése pályázati kiírásra.A program a támogató hatóságtól a valamivel több mint 27 milliós költségvetéséből több mint 21 milliós támogatást kapott.A világpiaci versenyképesség kulcstényezőjévé a minőség vált. A gazdaság működését a komplexitás jellemzi: a tudás által vezérelt „knowledge-driven” gazdaság modellje.Napjaink gyorsan változó társadalmi-gazdasági világában új dimenziókba helyeződött maga az innovációs folyamat is, amely a különböző szereplők - vállalkozások, cégek, akadémiai, egyetemi kutatóintézetek és fogyasztók - között megköveteli a kiterjedt interakciót, valamint a tudomány, a műszaki fejlesztés, a termékfejlesztés, a gyártás és a marketing közötti visszacsatolást, ami egyben felértékeli az Innovációs Szolgáltatók (tanácsadó, közvetítő, szolgáltató cégek/szervezetek) iránti igényt, szerepüket is.

Hirdetés


A Szolnoki székhelyű Civil Regionális Társulás, mint az Innostrada Észak-alföldi Regionális Innovációs Kompetencia Klaszter megbízott menedzsment szervezete 2008-ban sikeresen pályázott az Észak-alfödi Operatív Program ÉAOP -2008/1.1.2./A kódszámú, Klaszter menedzsment szervezetek létrehozása, megerősítése pályázati kiírásra.
A program a támogató hatóságtól a valamivel több mint 27 milliós költségvetéséből több mint 21 milliós támogatást kapott.

A világpiaci versenyképesség kulcstényezőjévé a minőség vált. A gazdaság működését a komplexitás jellemzi: a tudás által vezérelt „knowledge-driven” gazdaság modellje.

Napjaink gyorsan változó társadalmi-gazdasági világában új dimenziókba helyeződött maga az innovációs folyamat is, amely a különböző szereplők - vállalkozások, cégek, akadémiai, egyetemi kutatóintézetek és fogyasztók - között megköveteli a kiterjedt interakciót, valamint a tudomány, a műszaki fejlesztés, a termékfejlesztés, a gyártás és a marketing közötti visszacsatolást, ami egyben felértékeli az Innovációs Szolgáltatók (tanácsadó, közvetítő, szolgáltató cégek/szervezetek) iránti igényt, szerepüket is.

Az első klaszterek 6-8 éve alakultak meg Magyarországon, mint a vállalkozásfejlesztés hatékony eszközei. A többnyire ágazatspecifikus klaszterek között az Innostrada Klaszter az innovációra helyezte a hangsúlyt, elsősorban az innovációs szolgáltatókat tömöríti.

A vállalkozásoknak kiemelt figyelmet kell fordítani a beszállítói kör igényeire és szükségleteire, rendszeresen igénybe kell venni a tanácsadó-elemző szolgáltatásokat, folyamatos ellenőrzést kell végezni a végfogyasztók segítségével, odafigyelni a K+F szimulációs modellezésére, horizontális kapcsolatokat kiépíteni a kutatásban, együttműködést kell kialakítani a fejlesztő csoportokkal és a marketinggel, valamint előtérbe kell helyezni - a már említett - minőséget.

A projektről és az aktuális eseményekről bővebben a www.innostrada.hu honlapon tájékozódhat.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Irányár Megyei Hirdető 2019.04.17. 15.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget