Ma 2019. 2. 19, kedd, Zsuzsanna napja van.

A Jobbik 26 helyet adna a határon túliaknak

2010.05.17 14:22. - Booster

A Jobbik módosítást nyújtott be a Fidesz alkotmánymódosításról szóló javaslatához. Jobbik a határon túli magyaroknak adandó szavazati jogra hivatkozva 26 képviselői hellyel nagyobb parlamentet javasol. A Fidesz benyújtott alkotmánymódosító javaslata 200+13 képviselőről szól, a Jobbik ehhez tenné a további 26 helyet - írja az [origo]. A Fidesz legfeljebb 200 fős parlamentet szeretne, de ezenfelül 13 képviselői helyet kapnának a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek képviselői, akiknek a parlamenti képviselete 1992 óta megoldatlan. A Jobbik két frakcióvezető-helyettese, Balczó Zoltán és Gyöngyösi Márton módosító indítványa ezt azzal egészíti ki, hogy a 200 plusz 13-as képviselői létszám "a határainkon kívül élő magyar állampolgárok szavazati jogával összefüggésben" 26-tal növelhető meg. A jobbikos képviselők szerint a Fidesz-KDNP az állampolgársági törvény kilátásba helyezett módosításával teljes jogú állampolgárságot biztosítana a határon túli magyaroknak, szavazati joguk lehetővé tétele pedig indokolttá teszi a képviselői létszám megemelését. Forrás: [origo]

Hirdetés

A Jobbik módosítást nyújtott be a Fidesz alkotmánymódosításról szóló javaslatához.


Jobbik a határon túli magyaroknak adandó szavazati jogra hivatkozva 26 képviselői hellyel nagyobb parlamentet javasol. A Fidesz benyújtott alkotmánymódosító javaslata 200+13 képviselőről szól, a Jobbik ehhez tenné a további 26 helyet - írja az [origo]. 

A Fidesz legfeljebb 200 fős parlamentet szeretne, de ezenfelül 13 képviselői helyet kapnának a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek képviselői, akiknek a parlamenti képviselete 1992 óta megoldatlan.

A Jobbik két frakcióvezető-helyettese, Balczó Zoltán és Gyöngyösi Márton módosító indítványa ezt azzal egészíti ki, hogy a 200 plusz 13-as képviselői létszám "a határainkon kívül élő magyar állampolgárok szavazati jogával összefüggésben" 26-tal növelhető meg. A jobbikos képviselők szerint a Fidesz-KDNP az állampolgársági törvény kilátásba helyezett módosításával teljes jogú állampolgárságot biztosítana a határon túli magyaroknak, szavazati joguk lehetővé tétele pedig indokolttá teszi a képviselői létszám megemelését.

Forrás: [origo]


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget