Ma 2018. 11. 18, , Jenő napja van.

"Knut Vollabaek szerint nem jelent biztonsági kockázatot a ""kettős állampolgárság"""

2010.05.21 08:47. - Booster

Knut Vollabaek szerint nem jelent biztonsági kockázatot a "kettős állampolgárság"A szlovák nyelvtörvény alkalmazásáról nyáron készít jelentést az EBESZStrasbourg, 2010. május 20."Az EBESZ kisebbségügyi főbiztosa egyértelműen kijelentette, hogy a szervezet a szlovák kormány állítását cáfolva semmilyen regionális biztonsági kockázatot nem lát a magyar állampolgársági törvény módosítása kapcsán. Vollabaek hangsúlyozta, hogy a nemzetközi gyakorlattal összhangban az állampolgárság kérdéséről minden állam szuverén módon dönt" - mondta Tabajdi Csaba, az Európai Parlament Kisebbségügyi Frakcióközi Munkacsoportjának (Intergroup) ülését követően, amelyen részt vett Knut Vollabaek, az EBESZ Kisebbségügyi Főképviselője. "Az ülésen felvetett, a szlovák államnyelvtörvény végrehajtásával kapcsolatos kérdésemre Vollabaek úgy reagált, hogy idén nyáron vizsgálják meg, vajon a szlovák államnyelvtörvény gyakorlati alkalmazása mennyiben felel meg a az EBESZ Kisebbségügyi Főbiztosának korábban tett ajánlásainak" - mondta Tabajdi. A szervezet erről szóló jelentését nyár végén-ősszel készíti el, és amennyiben problémát talál a törvény alkalmazása kapcsán, konkrét ajánlásokat fogalmaz meg a szlovák kormány számára.

Hirdetés

Knut Vollabaek szerint nem jelent biztonsági kockázatot a "kettős állampolgárság"
A szlovák nyelvtörvény alkalmazásáról nyáron készít jelentést az EBESZ
Strasbourg, 2010. május 20.

"Az EBESZ kisebbségügyi főbiztosa egyértelműen kijelentette, hogy a szervezet a szlovák kormány állítását cáfolva semmilyen regionális biztonsági kockázatot nem lát a magyar állampolgársági törvény módosítása kapcsán. Vollabaek hangsúlyozta, hogy a nemzetközi gyakorlattal összhangban az állampolgárság kérdéséről minden állam szuverén módon dönt" - mondta Tabajdi Csaba, az Európai Parlament Kisebbségügyi Frakcióközi Munkacsoportjának (Intergroup) ülését követően, amelyen részt vett Knut Vollabaek, az EBESZ Kisebbségügyi Főképviselője.

"Az ülésen felvetett, a szlovák államnyelvtörvény végrehajtásával kapcsolatos kérdésemre Vollabaek úgy reagált, hogy idén nyáron vizsgálják meg, vajon a szlovák államnyelvtörvény gyakorlati alkalmazása mennyiben felel meg a az EBESZ Kisebbségügyi Főbiztosának korábban tett ajánlásainak" - mondta Tabajdi. A szervezet erről szóló jelentését nyár végén-ősszel készíti el, és amennyiben problémát talál a törvény alkalmazása kapcsán, konkrét ajánlásokat fogalmaz meg a szlovák kormány számára.

Knut Vollabaek az ülésen megismételte korábbi ajánlását, amelynek keretében javasolta, hogy Szlovákia az államnyelvtörvény módosítását követően megfelelően módosítsa a kisebbségi nyelvhasználatot szabályozó törvényt is. Erre azért van szükség, hogy az államnyelv mellett a kisebbségi közösségek nyelve is azonos szintű védelmet élvezzenHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget