Ma 2018. 1. 22, hétfő, Vince napja van.

"Knut Vollabaek szerint nem jelent biztonsági kockázatot a ""kettős állampolgárság"""

2010.05.21 08:47. - Booster

Knut Vollabaek szerint nem jelent biztonsági kockázatot a "kettős állampolgárság"A szlovák nyelvtörvény alkalmazásáról nyáron készít jelentést az EBESZStrasbourg, 2010. május 20."Az EBESZ kisebbségügyi főbiztosa egyértelműen kijelentette, hogy a szervezet a szlovák kormány állítását cáfolva semmilyen regionális biztonsági kockázatot nem lát a magyar állampolgársági törvény módosítása kapcsán. Vollabaek hangsúlyozta, hogy a nemzetközi gyakorlattal összhangban az állampolgárság kérdéséről minden állam szuverén módon dönt" - mondta Tabajdi Csaba, az Európai Parlament Kisebbségügyi Frakcióközi Munkacsoportjának (Intergroup) ülését követően, amelyen részt vett Knut Vollabaek, az EBESZ Kisebbségügyi Főképviselője. "Az ülésen felvetett, a szlovák államnyelvtörvény végrehajtásával kapcsolatos kérdésemre Vollabaek úgy reagált, hogy idén nyáron vizsgálják meg, vajon a szlovák államnyelvtörvény gyakorlati alkalmazása mennyiben felel meg a az EBESZ Kisebbségügyi Főbiztosának korábban tett ajánlásainak" - mondta Tabajdi. A szervezet erről szóló jelentését nyár végén-ősszel készíti el, és amennyiben problémát talál a törvény alkalmazása kapcsán, konkrét ajánlásokat fogalmaz meg a szlovák kormány számára.

Hirdetés

Knut Vollabaek szerint nem jelent biztonsági kockázatot a "kettős állampolgárság"
A szlovák nyelvtörvény alkalmazásáról nyáron készít jelentést az EBESZ
Strasbourg, 2010. május 20.

"Az EBESZ kisebbségügyi főbiztosa egyértelműen kijelentette, hogy a szervezet a szlovák kormány állítását cáfolva semmilyen regionális biztonsági kockázatot nem lát a magyar állampolgársági törvény módosítása kapcsán. Vollabaek hangsúlyozta, hogy a nemzetközi gyakorlattal összhangban az állampolgárság kérdéséről minden állam szuverén módon dönt" - mondta Tabajdi Csaba, az Európai Parlament Kisebbségügyi Frakcióközi Munkacsoportjának (Intergroup) ülését követően, amelyen részt vett Knut Vollabaek, az EBESZ Kisebbségügyi Főképviselője.

"Az ülésen felvetett, a szlovák államnyelvtörvény végrehajtásával kapcsolatos kérdésemre Vollabaek úgy reagált, hogy idén nyáron vizsgálják meg, vajon a szlovák államnyelvtörvény gyakorlati alkalmazása mennyiben felel meg a az EBESZ Kisebbségügyi Főbiztosának korábban tett ajánlásainak" - mondta Tabajdi. A szervezet erről szóló jelentését nyár végén-ősszel készíti el, és amennyiben problémát talál a törvény alkalmazása kapcsán, konkrét ajánlásokat fogalmaz meg a szlovák kormány számára.

Knut Vollabaek az ülésen megismételte korábbi ajánlását, amelynek keretében javasolta, hogy Szlovákia az államnyelvtörvény módosítását követően megfelelően módosítsa a kisebbségi nyelvhasználatot szabályozó törvényt is. Erre azért van szükség, hogy az államnyelv mellett a kisebbségi közösségek nyelve is azonos szintű védelmet élvezzenHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.01.17. 2.szám
Presztízs magazin 2017. IV. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget