Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

Piacmese

2010.06.02 09:22. -

Alföldi, kisvárosi piac, péntek délután. A legtöbben már pakolnak, csak néhány idősebb, fejkendős asszony ül a kis asztalka mögött rendületlenül, hátha elviszi még valaki az utolsó három csokor török szegfűt. Maszatos kölyök járkál a standok között. Néha felemeli egyik-másik szeméttartóedény tetejét, de azok többsége csak megrohadt almát, letépett retekszárakat, összetört tojást rejt. A gyerek megy kitartóan, újabb és újabb kukák felé. Idősebb urakon látszik a gyanakvás, az asszonyok is szorosabban fogják magukhoz retiküljüket.Doros Judit| Népszabadság| 2010. május 29.– Ez biztosan lopni akar –olvasni szemekben, mozdulatokban. Melegítős, szoláriumbarna férfi érkezik, kezében hatalmas papírdoboz, benne fonynyadt hagymaszárak, sárgarépa használhatatlan zöldje. Egyike a legtehetősebb itteni zöldségeseknek, a piacon árult már az apja is. Közelít a kuka felé, ami mellett a gyerek áll. A gyanakvó szemekben most egy másfajta várakozás. Vajon elzavarja? Odébb tessékeli? De ő nyugodt, már-már kimért mozdulatokkal emeli a műanyag hulladéktartó tetejét, önti a szemét nagy részét az edénybe.

Hirdetés


Alföldi, kisvárosi piac, péntek délután. A legtöbben már pakolnak, csak néhány idősebb, fejkendős asszony ül a kis asztalka mögött rendületlenül, hátha elviszi még valaki az utolsó három csokor török szegfűt. Maszatos kölyök járkál a standok között. Néha felemeli egyik-másik szeméttartóedény tetejét, de azok többsége csak megrohadt almát, letépett retekszárakat, összetört tojást rejt. A gyerek megy kitartóan, újabb és újabb kukák felé. Idősebb urakon látszik a gyanakvás, az asszonyok is szorosabban fogják magukhoz retiküljüket.
Doros Judit| Népszabadság| 2010. május 29.


– Ez biztosan lopni akar –olvasni szemekben, mozdulatokban. Melegítős, szoláriumbarna férfi érkezik, kezében hatalmas papírdoboz, benne fonynyadt hagymaszárak, sárgarépa használhatatlan zöldje. Egyike a legtehetősebb itteni zöldségeseknek, a piacon árult már az apja is. Közelít a kuka felé, ami mellett a gyerek áll. A gyanakvó szemekben most egy másfajta várakozás. Vajon elzavarja? Odébb tessékeli? De ő nyugodt, már-már kimért mozdulatokkal emeli a műanyag hulladéktartó tetejét, önti a szemét nagy részét az edénybe.

Aztán a halom tetejére a másik kezéből két csomagot rak oda. Az egyikben egy kiló krumpli, a másikban fél kiló eper lehet. Hibátlan, tökéletes áru. A szemlélődők értetlenül néznek. A kölyök széles mosollyal nyúl a kukába, veszi el a két zacskót, s teszi a többi, korábban kibányászott zöldség mellé. Alig látni – s már mindenki úgyis másfelé figyel –, hogy távozóban a kezével olyan mozdulatot tesz, mintha megsüvegelné.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget