Ma 2020. 9. 29, kedd, Mihály napja van.

Hamarosan itt a várva várt nyári VAKÁCIÓ

2010.06.11 15:30. -

Hamarosan itt a várva várt nyári VAKÁCIÓ, mely a gyermekeknek felhőtlen örömöt okoz, az eddiginél jóval több szabadidővel. Végre kedvükre futkározhatnak, biciklizhetnek, előkerülnek a gördeszkák, rollerek, görkorcsolyák. Ebben az időszakban még az is kerékpárra ül, akit ezidáig a szüleik gépkocsival hoztak iskolába, vagy autóbusszal közelítette meg az oktatási intézményt. A Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ezért kéri ebben az évben is a járművezetőket, hogy azokon a helyeken, ahol a gyermekek jelenlétére fokozottabban számítani lehet – játszóterek, gyermekintézmények, strandok, táborok. lakótelepek stb. – különösen körültekintően, nagyobb óvatossággal közlekedjenek. 

Hirdetés

Hamarosan itt a várva várt nyári VAKÁCIÓ, mely a gyermekeknek felhőtlen örömöt okoz, az eddiginél jóval több szabadidővel. Végre kedvükre futkározhatnak, biciklizhetnek, előkerülnek a gördeszkák, rollerek, görkorcsolyák. Ebben az időszakban még az is kerékpárra ül, akit ezidáig a szüleik gépkocsival hoztak iskolába, vagy autóbusszal közelítette meg az oktatási intézményt.

A Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ezért kéri ebben az évben is a járművezetőket, hogy azokon a helyeken, ahol a gyermekek jelenlétére fokozottabban számítani lehet – játszóterek, gyermekintézmények, strandok, táborok. lakótelepek stb. – különösen körültekintően, nagyobb óvatossággal közlekedjenek. 

Ez évben eddig összesen 9 gyermekbaleset történt megyénkben, ebből 5 esetben maga a gyermek volt a baleset okozója, 2 esetben gyalogosként, míg 3 esetben kerékpárosként. Összesen 2 baleset történt kijelölt gyalogos átkelőhelyen. Sajnos egy gyermek életét vesztette 2-en súlyosan, míg további 6  gyermek könnyű sérüléseket szenvedett közlekedési baleset kapcsán. A baleseti adatok azt mutatják, hogy a nyári hónapokban tovább növekszik mind a gyermekek által okozott, mind az elszenvedett balesetek száma. Mindannyiunk érdeke, hogy a balesetveszélyes helyzeteket időben sikerüljön felismerni és elkerülni.
A Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kéri a szülőket, hogy hívják fel a gyermekeik figyelmét a nyári szünidő veszélyeire, a gyalogos-, kerékpáros- és utas közlekedés legfontosabb szabályaira. (pl.: álló jármű mögött áthaladás, körültekintés nélkül az úttestre lépés, stb. veszélyeire) Ellenőrizzék gyermekük kerékpárjának üzembiztonságát, előírásszerű felszereléseinek meglétét, működőképességét (kormány, fék, lámpa, stb.)
A szülői példamutatás a közlekedésben elengedhetetlen a gyermekek helyes közlekedésre neveléséhez, a balesetek elkerüléséhez.

A nyári szünidőben is mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget