Ma 2020. 2. 17, hétfő, Donát napja van.

Az MSZP beváltaná a Fidesz korábbi ígéreteit Szolnokon

2010.09.05 13:36. - Booster

A megkezdett fejlesztések folytatását, bővítését és a jelenlegi fideszes városvezetés beváltatlan ígéreteinek megvalósítását is tartalmazza az MSZP szolnoki szervezetének programja - jelentette be a párt helyi polgármesterjelöltje a Tisza-parti városban tartott sajtótájékoztatóján.Iváncsik Imre országgyűlési képviselő, korábban államtitkárként is dolgozó politikus elöljáróban elmondta: ígéretükhöz híven azért tartják most a párt helyi programjának bemutatóját, mert immár az MSZP valamennyi választókerületi képviselőjelöltjét és - személyében - a szocialisták polgármesterjelöltjét is nyilvántartásba vették. Hozzátette: a szükséges ajánlószelvények többszörösét sikerült összegyűjteniük. "Nagyon határozott, erős támogatást érzékeltünk a választók részéről. Igaz, akadtak, akik saját bevallásuk szerint féltek átadni ajánlószelvényüket, miközben biztosítottak róla, hogy az MSZP-re fognak szavazni" - mondta Iváncsik Imre.A politikus kitért arra is, hogy több szavazó jelezte nekik: a cédulákat gyűjtő Fidesz-aktivisták feljegyezték azoknak a nevét, akiktől nem kapták meg a szelvényt; állításuk szerint azért, hogy oda legközelebb ne csengessenek be feleslegesen.

Hirdetés


A megkezdett fejlesztések folytatását, bővítését és a jelenlegi fideszes városvezetés beváltatlan ígéreteinek megvalósítását is tartalmazza az MSZP szolnoki szervezetének programja - jelentette be a párt helyi polgármesterjelöltje a Tisza-parti városban tartott sajtótájékoztatóján.

Iváncsik Imre országgyűlési képviselő, korábban államtitkárként is dolgozó politikus elöljáróban elmondta: ígéretükhöz híven azért tartják most a párt helyi programjának bemutatóját, mert immár az MSZP valamennyi választókerületi képviselőjelöltjét és - személyében - a szocialisták polgármesterjelöltjét is nyilvántartásba vették.

Hozzátette: a szükséges ajánlószelvények többszörösét sikerült összegyűjteniük. "Nagyon határozott, erős támogatást érzékeltünk a választók részéről. Igaz, akadtak, akik saját bevallásuk szerint féltek átadni ajánlószelvényüket, miközben biztosítottak róla, hogy az MSZP-re fognak szavazni" - mondta Iváncsik Imre.

A politikus kitért arra is, hogy több szavazó jelezte nekik: a cédulákat gyűjtő Fidesz-aktivisták feljegyezték azoknak a nevét, akiktől nem kapták meg a szelvényt; állításuk szerint azért, hogy oda legközelebb ne csengessenek be feleslegesen.

A polgármesterjelölt elmondta: a Fidesz totális uralomra tör, eddigi intézkedései a "győztes mindent visz" elvét követték. Ennek áldozatul estek olyan gazdasági vezetők is, akiknek tevékenysége szakmailag megkérdőjelezhetetlen.

Az MSZP ezzel szemben a demokratikus és sokszínű társadalmi berendezkedés híve, és szociálisan érzékeny politikát kíván folytatni a következő négy évben - jelentette ki Iváncsik Imre. Aláhúzta: a szocialisták diktátumok helyett alulról építkező, emberközpontú városvezetést ígérnek a szolnokiaknak.

Jelezte: az elmúlt négy évben jelentős fejlesztések történtek a megyeszékhelyen, de közben folytatódott a megyeszékhely eladósodása. A beígért 300 szociális bérlakásból egyetlenegy sem épült meg, a háromezer munkahelynek pedig mindössze az egytizedét sikerült megteremteni, és több intézmény rekonstrukciója is elmaradt - sorolta a jelölt.

"Súlyos adósságaik vannak a jelenlegi vezetőknek egy új közúti Tisza-híd megépítésével kapcsolatban is. Ha a választásokon bizalmat kapunk, megmutatjuk, hogy ez az átkelő megvalósítható a következő ciklusban" - mondta. A legfontosabb célok között említette még a 4-es számú főút további fejlesztését, a várost elkerülő utak koncepciójának és Szolnok közlekedési rendjének teljes újragondolását, a munkahelyteremtést, átgondolt városmarketingterv kidolgozását és a pályázati támogatásra váró programok előkészítésének felgyorsítását, illetve szakszerűbbé tételét. Beszélt a helyi ipari park és logisztikai központ további fejlesztéséről, a kis- és közepes vállalkozások támogatásáról, a város megtartó képességének erősítéséről is.

Iváncsik Imre kijelentette: ha bizalmat kapnak, megvalósítják az előző ciklusban a várost irányítók által ígért bérlakásépítést, illetve a turizmus fejlesztését, kihasználva a szolnoki gyógy- és természetes vizek adta lehetőségeket. Elképzeléseik között szerepel a város idősotthon bővítése, a panelprogram folytatása, valamint az Alcsi Holt-Tisza menti területek fejlesztése, építési telkek kialakítása is.

Az MSZP Szolnok mind a 12 egyéni önkormányzati választókerületében indít képviselőjelöltet. Közülük nyolcan már több cikluson át képviselők voltak, illetve jelenleg is azok.

A városban öt listás mandátum szerezhető, a korábbi 27 fős testület létszáma 17 fősre csökken.


MTI
Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.12 (6. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget