Ma 2019. 9. 19, csütörtök, Vilhelmina napja van.

Az MSZP beváltaná a Fidesz korábbi ígéreteit Szolnokon

2010.09.05 13:36. - Booster

A megkezdett fejlesztések folytatását, bővítését és a jelenlegi fideszes városvezetés beváltatlan ígéreteinek megvalósítását is tartalmazza az MSZP szolnoki szervezetének programja - jelentette be a párt helyi polgármesterjelöltje a Tisza-parti városban tartott sajtótájékoztatóján.Iváncsik Imre országgyűlési képviselő, korábban államtitkárként is dolgozó politikus elöljáróban elmondta: ígéretükhöz híven azért tartják most a párt helyi programjának bemutatóját, mert immár az MSZP valamennyi választókerületi képviselőjelöltjét és - személyében - a szocialisták polgármesterjelöltjét is nyilvántartásba vették. Hozzátette: a szükséges ajánlószelvények többszörösét sikerült összegyűjteniük. "Nagyon határozott, erős támogatást érzékeltünk a választók részéről. Igaz, akadtak, akik saját bevallásuk szerint féltek átadni ajánlószelvényüket, miközben biztosítottak róla, hogy az MSZP-re fognak szavazni" - mondta Iváncsik Imre.A politikus kitért arra is, hogy több szavazó jelezte nekik: a cédulákat gyűjtő Fidesz-aktivisták feljegyezték azoknak a nevét, akiktől nem kapták meg a szelvényt; állításuk szerint azért, hogy oda legközelebb ne csengessenek be feleslegesen.

Hirdetés


A megkezdett fejlesztések folytatását, bővítését és a jelenlegi fideszes városvezetés beváltatlan ígéreteinek megvalósítását is tartalmazza az MSZP szolnoki szervezetének programja - jelentette be a párt helyi polgármesterjelöltje a Tisza-parti városban tartott sajtótájékoztatóján.

Iváncsik Imre országgyűlési képviselő, korábban államtitkárként is dolgozó politikus elöljáróban elmondta: ígéretükhöz híven azért tartják most a párt helyi programjának bemutatóját, mert immár az MSZP valamennyi választókerületi képviselőjelöltjét és - személyében - a szocialisták polgármesterjelöltjét is nyilvántartásba vették.

Hozzátette: a szükséges ajánlószelvények többszörösét sikerült összegyűjteniük. "Nagyon határozott, erős támogatást érzékeltünk a választók részéről. Igaz, akadtak, akik saját bevallásuk szerint féltek átadni ajánlószelvényüket, miközben biztosítottak róla, hogy az MSZP-re fognak szavazni" - mondta Iváncsik Imre.

A politikus kitért arra is, hogy több szavazó jelezte nekik: a cédulákat gyűjtő Fidesz-aktivisták feljegyezték azoknak a nevét, akiktől nem kapták meg a szelvényt; állításuk szerint azért, hogy oda legközelebb ne csengessenek be feleslegesen.

A polgármesterjelölt elmondta: a Fidesz totális uralomra tör, eddigi intézkedései a "győztes mindent visz" elvét követték. Ennek áldozatul estek olyan gazdasági vezetők is, akiknek tevékenysége szakmailag megkérdőjelezhetetlen.

Az MSZP ezzel szemben a demokratikus és sokszínű társadalmi berendezkedés híve, és szociálisan érzékeny politikát kíván folytatni a következő négy évben - jelentette ki Iváncsik Imre. Aláhúzta: a szocialisták diktátumok helyett alulról építkező, emberközpontú városvezetést ígérnek a szolnokiaknak.

Jelezte: az elmúlt négy évben jelentős fejlesztések történtek a megyeszékhelyen, de közben folytatódott a megyeszékhely eladósodása. A beígért 300 szociális bérlakásból egyetlenegy sem épült meg, a háromezer munkahelynek pedig mindössze az egytizedét sikerült megteremteni, és több intézmény rekonstrukciója is elmaradt - sorolta a jelölt.

"Súlyos adósságaik vannak a jelenlegi vezetőknek egy új közúti Tisza-híd megépítésével kapcsolatban is. Ha a választásokon bizalmat kapunk, megmutatjuk, hogy ez az átkelő megvalósítható a következő ciklusban" - mondta. A legfontosabb célok között említette még a 4-es számú főút további fejlesztését, a várost elkerülő utak koncepciójának és Szolnok közlekedési rendjének teljes újragondolását, a munkahelyteremtést, átgondolt városmarketingterv kidolgozását és a pályázati támogatásra váró programok előkészítésének felgyorsítását, illetve szakszerűbbé tételét. Beszélt a helyi ipari park és logisztikai központ további fejlesztéséről, a kis- és közepes vállalkozások támogatásáról, a város megtartó képességének erősítéséről is.

Iváncsik Imre kijelentette: ha bizalmat kapnak, megvalósítják az előző ciklusban a várost irányítók által ígért bérlakásépítést, illetve a turizmus fejlesztését, kihasználva a szolnoki gyógy- és természetes vizek adta lehetőségeket. Elképzeléseik között szerepel a város idősotthon bővítése, a panelprogram folytatása, valamint az Alcsi Holt-Tisza menti területek fejlesztése, építési telkek kialakítása is.

Az MSZP Szolnok mind a 12 egyéni önkormányzati választókerületében indít képviselőjelöltet. Közülük nyolcan már több cikluson át képviselők voltak, illetve jelenleg is azok.

A városban öt listás mandátum szerezhető, a korábbi 27 fős testület létszáma 17 fősre csökken.


MTI
Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 09.18 (37.szám)
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget