Ma 2020. 7. 5, , Sarolta, Emese napja van.

Egymilliárd forintos fejlesztés az ipari parkban

2010.09.07 16:19. -

Az önkormányzat jelentős befektetés-ösztönző beruházást valósított meg a Szolnoki Ipari Parkban. A város félmilliárd forintjából, valamint ugyanekkora pályázati pénzből jelentősen javultak az eddig is vonzó ipari övezet lehetőségei.

Hirdetés

Az önkormányzat jelentős befektetés-ösztönző beruházást valósított meg a Szolnoki Ipari Parkban. A város félmilliárd forintjából, valamint ugyanekkora pályázati pénzből jelentősen javultak az eddig is vonzó ipari övezet lehetőségei.

A fejlesztés közvetlen célja a Szolnoki Ipari Park még nem közművesített részének a közművesítése, illetve a már közművesített területek közműhálózatának a fejlesztése volt. A megvalósított projekt lehetővé teszi, hogy az ipari park kihasználatlan - jelenleg mintegy 42 hektárnyi - közművesített területein új befektetők jelenjenek meg, növekedjen a termelő beruházások száma és ezáltal növekedjen a munkahelyek száma is. Mindezek mellett, az ipari parki szolgáltatások kiterjesztésével, fejlesztésével tovább növelhető az ipari parkba betelepült cégek termelésének hatékonysága és versenyképessége is.

Szolnok város fejlődésének az egyik legfőbb záloga az ipari parkunk - mondta köszöntőjében Szalay Ferenc. Az itt működő cégek jelentik Szolnok jövőjét gazdasági értelemben, alakíthatják újra Szolnok ipari szerkezetét. Az elnyert uniós támogatással, valamint a saját forrásokkal az ipari parkunk teljes egészében közművesítetté vált, s megfelel minden fontos befektetői igénynek.
A projekt a Szolnoki Ipari Park Kft. által üzemeltetett park terültén az új befektetők részére infrastruktúrával ellátott zónák kialakítását, a már létező közműhálózat továbbfejlesztését tartalmazta. A beruházási modulok komplexen magába foglalták az útépítés, a térvilágítás, a csapadékvíz-elvezetés, gázellátás, a telekommunikációs alépítményi hálózat, az ivóvíz hálózat, az ivóvíz kutak, a kommunális szennyvíz hálózat, a tározótóba telepítendő vízkivételi műtárgyak, az ipari tározótó, az ipari szennyvízelvezetés, és az ipari vízellátás kialakítását.
A megfelelő infrastruktúrával ellátott ipari területek megfelelően vonzzák a városba illetve megyébe a külföldi működő tőkét, illetve a betelepült termelő vállalkozások tartósan növelik a régió gazdasági potenciálját.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget