Ma 2019. 11. 18, hétfő, Jenő napja van.

Szolnokiak Szolnokért Egyesület sajtótájékoztató

2010.09.10 10:29. - Booster

 A kis pártok, jelölőszervezetek anyagi lehetőségei nem adottak ahhoz, hogy a „nagyokhoz” mérhető hirdetésekkel győzzék meg lehetséges szavazóikat az október harmadikai önkormányzati képviselő- választás kampánya során. A Szolnokiak Szolnokért Egyesület választási listájának vezetője abban sem biztos, hogy saját hirdetményeiket hova helyezhetik ki. Ezért is írtak levelet, hivatalos állásfoglalás kérést a jegyzőnek, most várják a választ. Gedei Tibor listavezető, Szolnokiak Szolnokért Egyesület vezetője elmondta: -Szeretnénk ezt előre letisztázni, hogy hova is lehet plakátot fölhelyezni, idézőjelben vadplakátot fölhelyezni. Ugye fizetett plakátokat, fizetett hirdetőhelyekre nem valószínű, hogy lesz pénzünk egyáltalán. Áttanulmányoztuk a jogszabályokat, a választásról szóló törvényt, valamint két helyi rendeletet. És ezek alapján meggyőződésünk, hogy rengeteg helyre lehet plakátokat ragasztani.

Hirdetés

 
A kis pártok, jelölőszervezetek anyagi lehetőségei nem adottak ahhoz, hogy a „nagyokhoz” mérhető hirdetésekkel győzzék meg lehetséges szavazóikat az október harmadikai önkormányzati képviselő- választás kampánya során. A Szolnokiak Szolnokért Egyesület választási listájának vezetője abban sem biztos, hogy saját hirdetményeiket hova helyezhetik ki. Ezért is írtak levelet, hivatalos állásfoglalás kérést a jegyzőnek, most várják a választ.

Gedei Tibor listavezető, Szolnokiak Szolnokért Egyesület vezetője elmondta:
 -Szeretnénk ezt előre letisztázni, hogy hova is lehet plakátot fölhelyezni, idézőjelben vadplakátot fölhelyezni. Ugye fizetett plakátokat, fizetett hirdetőhelyekre nem valószínű, hogy lesz pénzünk egyáltalán. Áttanulmányoztuk a jogszabályokat, a választásról szóló törvényt, valamint két helyi rendeletet. És ezek alapján meggyőződésünk, hogy rengeteg helyre lehet plakátokat ragasztani.

Az egyesület a kampány utolsó hetében jelenik meg plakátok formájában a szolnoki közterületeken, már ahol lehet. Egy, az előző ciklusban elfogadott, 2006 februárja óta hatályos helyi rendeletre hivatkozik a Szolnokiak Szolnokért Egyesület listavezetője.

- Az egyik szolnoki rendeletben ki van mondva- nagyon tömör, mindössze három pont az egész, egy oldalas- hogy a választási törvény szerint korlátozás nélkül kihelyezhető plakát, kivéve néhány műemléket, műemlék- jellegű építményt. És megneveznek, nevesítenek húsz darab szobrot. Na most a városban nem húsz darab szobor van, hanem ,,százhuszonegynéhány szobor" van, biztos. Ezek szerint a másik száz szoborra lehet kitenni plakátot?


 A Szolnokiak Szolokért Egyesület azt semmiképpen nem szeretné, hogy az a tévképzet alakuljon ki a szolnokiakban, hogy a városvédők választási plakátjaikkal elcsúfítják a várost. Hiszen a négy évvel ezelőtti helyhatósági választási kampány lezárultával a jelölőszervezet az elsők közt tüntette el választási hirdetéseit.

Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 11.13. (45. szám)
Presztízs magyazin ősz IV. évfolyam 3.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget