Ma 2020. 7. 12, , Izabella napja van.

Szolnokiak Szolnokért Egyesület sajtótájékoztató

2010.09.10 10:29. -

 A kis pártok, jelölőszervezetek anyagi lehetőségei nem adottak ahhoz, hogy a „nagyokhoz” mérhető hirdetésekkel győzzék meg lehetséges szavazóikat az október harmadikai önkormányzati képviselő- választás kampánya során. A Szolnokiak Szolnokért Egyesület választási listájának vezetője abban sem biztos, hogy saját hirdetményeiket hova helyezhetik ki. Ezért is írtak levelet, hivatalos állásfoglalás kérést a jegyzőnek, most várják a választ. Gedei Tibor listavezető, Szolnokiak Szolnokért Egyesület vezetője elmondta: -Szeretnénk ezt előre letisztázni, hogy hova is lehet plakátot fölhelyezni, idézőjelben vadplakátot fölhelyezni. Ugye fizetett plakátokat, fizetett hirdetőhelyekre nem valószínű, hogy lesz pénzünk egyáltalán. Áttanulmányoztuk a jogszabályokat, a választásról szóló törvényt, valamint két helyi rendeletet. És ezek alapján meggyőződésünk, hogy rengeteg helyre lehet plakátokat ragasztani.

Hirdetés

 
A kis pártok, jelölőszervezetek anyagi lehetőségei nem adottak ahhoz, hogy a „nagyokhoz” mérhető hirdetésekkel győzzék meg lehetséges szavazóikat az október harmadikai önkormányzati képviselő- választás kampánya során. A Szolnokiak Szolnokért Egyesület választási listájának vezetője abban sem biztos, hogy saját hirdetményeiket hova helyezhetik ki. Ezért is írtak levelet, hivatalos állásfoglalás kérést a jegyzőnek, most várják a választ.

Gedei Tibor listavezető, Szolnokiak Szolnokért Egyesület vezetője elmondta:
 -Szeretnénk ezt előre letisztázni, hogy hova is lehet plakátot fölhelyezni, idézőjelben vadplakátot fölhelyezni. Ugye fizetett plakátokat, fizetett hirdetőhelyekre nem valószínű, hogy lesz pénzünk egyáltalán. Áttanulmányoztuk a jogszabályokat, a választásról szóló törvényt, valamint két helyi rendeletet. És ezek alapján meggyőződésünk, hogy rengeteg helyre lehet plakátokat ragasztani.

Az egyesület a kampány utolsó hetében jelenik meg plakátok formájában a szolnoki közterületeken, már ahol lehet. Egy, az előző ciklusban elfogadott, 2006 februárja óta hatályos helyi rendeletre hivatkozik a Szolnokiak Szolnokért Egyesület listavezetője.

- Az egyik szolnoki rendeletben ki van mondva- nagyon tömör, mindössze három pont az egész, egy oldalas- hogy a választási törvény szerint korlátozás nélkül kihelyezhető plakát, kivéve néhány műemléket, műemlék- jellegű építményt. És megneveznek, nevesítenek húsz darab szobrot. Na most a városban nem húsz darab szobor van, hanem ,,százhuszonegynéhány szobor" van, biztos. Ezek szerint a másik száz szoborra lehet kitenni plakátot?


 A Szolnokiak Szolokért Egyesület azt semmiképpen nem szeretné, hogy az a tévképzet alakuljon ki a szolnokiakban, hogy a városvédők választási plakátjaikkal elcsúfítják a várost. Hiszen a négy évvel ezelőtti helyhatósági választási kampány lezárultával a jelölőszervezet az elsők közt tüntette el választási hirdetéseit.

Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget