Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

A MEGYEI BALESET-MEGELŐZÉSI BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE

2008.04.10 21:42. -

Hirdetés

A rendőrség a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Közlekedési Felügyelet szakembereivel közösen a megye közúthálózatán koncentrált fokozott közúti ellenőrzést hajt végre

 

2008. április 11-én (pénteken) és 12-én (szombaton).

 

Az ellenőrzés célja a megváltozott időjárási körülmények közötti közlekedés biztonságának fokozása. A közlekedők bizton számíthatnak a járművek műszaki állapotának ellenőrzésére.

Fő cél a gyorshajtók kiszűrése, de kiemelt figyelmet fordítanak a szabálytalan előzés, az elsőbbségi jog meg nem adása és a szabálytalan kanyarodás szabályait megszegők, tilos jelzésen áthaladók felderítésére is. Ellenőrzésre kerül a passzív biztonsági berendezések – biztonsági öv, biztonsági gyermekülés, bukósisak – megléte, használata, valamint a bel- és külföldi tehergépjárművek és vezetőikre vonatkozó rendelkezések betartása, mint például a pihenőidő betartása, a menetíró műszerek használata, a járművek műszaki állapota.

 

A forgalomellenőrzés során kiemelt hangsúlyt kap továbbá az ittas járművezetők felderítésére, és a kerékpáros közlekedés szabályainak ellenőrzése is.

 

Kérjük a járművezetőket, hogy kellő megértéssel és toleranciával vessék alá magukat a rendőri intézkedésnek még abban az esetben is, amennyiben egy-egy akció során több alkalommal kerülnek megállításra.

 

Jó utat, de mielőtt elindul, kapcsolja be BIZTONSÁGI ÖVÉT IS!

 

 

 

 

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget