Ma 2019. 4. 22, hétfő, Csilla napja van.

Kiállítás a templomok művészetéről a Szolnoki Galériában

2010.11.23 10:04. - Booster

Az Egri Főegyházmegyéhez tartozó Jász-Nagykun-Szolnok megyei katolikus templomok művészetét bemutató kiállítás nyílt hétfőn a Szolnoki Galériában.  

Hirdetés

Az Egri Főegyházmegyéhez tartozó Jász-Nagykun-Szolnok megyei katolikus templomok művészetét bemutató kiállítás nyílt hétfőn a Szolnoki Galériában.
 

(MTI) - A megnyitón Horváth László, a Szolnok megyei múzeumok igazgatóságának vezetője az Egri Érsekség érdemét emelte ki abban, hogy 24 település 25 plébániájának segítségével ezt a különleges tárlatot megvalósíthatták.

 
    A 2011 január végégig nyitva tartó kiállításon képek, szobrok, zászlók, miseruhák és feszületek sokasága tekinthető meg, de oltárterítőket, kelyheket, azok tartóit, valamint a kelyhet takaró színes kézkendőket is felvonultat a tárlat.
    Ternyák Csaba egri érsek hangsúlyozta: a kiállítást többek között azért tartotta fontosnak, mert a templomok művészetével ily módon azok is megismerkedhetnek, akik ritkán vagy egyáltalán nem járnak oda. Ezek a művészeti alkotások, használati tárgyak azért olyan szépek, mert hívő alkotói, készítői Istennek mindenből a legnagyobbat, a legértékesebbet kívánják adni - fogalmazott az érsek.
    Löffler Erzsébet, az egri Érseki Gyűjteményi Központ igazgatója azt fejtegette, hogy sokan a kiállítás hallatán drágakövekkel díszített aranytárgyakra, reneszánsz festményekre gondolnak, pedig a templom más, mint egy kincsestár, szellemiséget tükröz egy évezredes hazában, lelkiséget, amely segített a "rossz korokban", és szerénységre intett jó sorunkban.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Irányár Megyei Hirdető 2019.04.17. 15.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget