Ma 2020. 2. 21, péntek, Eleonóra napja van.

MIKULÁSGYÁR Szolnokon

2010.12.08 16:43. - Booster

A MiklulásGyár a 2009-ben, az év második legnagyobb karitatív eseménye volt Európában. Akkor a rendezvényeken befolyt összegből 133 000 ember részesült. Az idei gyűjtésben a legnagyobb hazai bevásárlóközpont-lánc újra szerepet vállal és több helyszínen, köztük Szolnokon is zajlik majd az adománygyűjtés, ahol elsősorban alapvető tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű játékot és könyvet várnak a gyűjtőpontok. A szolnoki gyüjtés fővédnöke városunk polgármestere Szalay Ferenc.

Hirdetés

A MiklulásGyár a 2009-ben, az év második legnagyobb karitatív eseménye volt Európában. Akkor a rendezvényeken befolyt összegből 133 000 ember részesült. Az idei gyűjtésben a legnagyobb hazai bevásárlóközpont-lánc újra szerepet vállal és több helyszínen, köztük Szolnokon is zajlik majd az adománygyűjtés, ahol elsősorban alapvető tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű játékot és könyvet várnak a gyűjtőpontok. A szolnoki gyüjtés fővédnöke városunk polgármestere Szalay Ferenc.

 

 Bódis Piroska a SZOLNOK PLAZA üzemeltetési igazgatója elmondta:

- Fő célunk, hogy a valóban rászorult gyermekeknek és családoknak nyújtsunk segítséget és ajándékainkal kedveskedjünk karácsonykor. Elsősorban olyan felajánlásokat várnánk amiket mi magunk is szívesen használnánk saját háztartásunkban.

 

Országosan Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, a rendezvény fővédnöke és Budapest Főpolgármestere, Tarlós István a MikulásGyár szalagjának átvágásával ünnepélyesen és hivatalosan is megnyitja ma a MikulásGyárat a látogatók előtt – másrészt újdonság, mert a megújult belső és a Felvonulási téri pazar külső dekoráció először okozhat örömet az állandó látogatóknak is.

A tavaly megújult szervezői csapat munkáját dicséri, hogy akció a térség legnagyobb szervezett karitatív rendezvénysorozata lett. Ezt egy 11 tagú, független nemzetközi szakmai zsűri ítélte meg a Marketing Solal Awards 2010. elnevezésű díjátadó gálán Lisszabonban, ahol kategóriájában Európa legnagyobb rendezvényének választotta a MikulásGyárat. A MikulásGyár hivatalos logisztikai partnere a Magyar Posta Logisztika, vagyis a rendezvény stratégiai partnere a Magyar Posta. Idén a legkisebb településen élőknek is lehetőségük nyílik arra, hogy segítsék a rászorulókat. Az adakozók az ország bármelyik postáján térítésmentesen leadhatják becsomagolt adományaikat, innen a Magyar Vöröskereszthez juttatja azokat a Posta. A dobozokra csupán egy szót kell írni nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR

Az adományokat, felajánlásokat nem csupán a Szolnok Plázában, hanem 13 másik helyszínen is leadhatják az adományozók. A budapesti  Felvonulási téri nagyszínpadon délelőttönként és kora délutánonként gyermekelőadásokkal várják az érdeklődőket, 17 órától pedig koncertekkel szórakoztatják a vendégeket. A közismert művészek mellett olyan tehetséges fellépőknek is lehetőséget biztosíta MIKULÁSGYÁR, akiknek eddig kevés lehetőségük volt bemutatkozni a nagyközönség előtt. Így kerül sor a Diákzenekarok csatájára, amelynek keretén belül 12 fiatalokból álló zenekar méri össze tudását, s nem pusztán a közönség, hanem egy komoly szakmai zsűri is bírálja majd produkciójukat. További újdonság: nem csupán a kiváló előadókat hallgathatják az adományozók, hanem használhatják az ingyenes jégpályát, vagy éppen a 60 faházból álló kézműves-vásár standjainál nézelődhetnek, vásárolhatnak karácsonyi ajándékokat.

 

A MikulásGyár-díjat azok az iskolák nyerik el, amelyek a legtöbb adományt hozzák a MikulásGyár bármely gyűjtőpontjára – ez a díj a tavalyi kezdeményezés után már hagyománnyá válik. Szintén újdonság, hogy közzé lett téve egy felhívás a HR-vezetők részére, így a „civileken” kívül nagyon sok cég alkalmazottja, vezetője jön dolgozni, csomagolni a Gyárba; reméljük, megérzik majd rendezvényünk igazi hangulatát – egyébként több cég is a MikulásGyár rendezvénysátrában tartja év végi partiját.

„Gyerekek a gyermekekért” program: minden délután óvodás és iskolás csoportok látogatnak el a helyszínre, ahol találkozhatnak a Mikulással, részt vegyenek a Mikulástoborzón, segítsenek ajándékokat csomagolni. Ezzel már kisgyermekkorban megérezhetik, hogy mennyire fontos a szolidaritás – hogy figyeljenek egymásra.

A MikulásGyár ez évi főtámogatója a magyarországi BNP Paribas Csoport két tagja: a Magyar Cetelem Bank és a legnagyobb hazai Plaza-lánc üzemeltetője, a Ségécé Magyarország. A BNP Paribas Csoport összes többi hazai tagja is támogatja a MikulásGyárat. A magyarországi BNP Paribas Csoport támogatása nélkül a MikulásGyár nem jöhetett volna létre, ugyanis az a gyűjtési háttér, az infrastruktúra megteremtésében, azaz a MikulásGyár egészének finanszírozásában – stratégia partnereinken kívül – sajnos a nagy cégek, a magyar és multinacionális vállalatok, hazai vállalkozók nem vettek részt. Külön köszönet illeti a média támogatóinkat.

Örvendetes azonban, hogy a kis cégek, az önkéntesek és az átlagos körülmények között élő magánszemélyek nagyon lelkesek, és már augusztustól folyamatosan érkeznek a jelentkezések, felajánlások. Hisszük, hogy az emberek összefogásával sikeresen tudjuk zárni az idei évet is, s reméljük, hogy idén a – tavalyi hatalmas rekordot megdöntve – 200 ezer rászorulónak tudunk csomagot, adományt eljuttatni a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Posta odaadó segítségével.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget