Ma 2020. 7. 7, kedd, Appolónia napja van.

Tartós havazás, néhol hófúvás várható keleten

2011.02.24 09:29. -

Miközben az ország nyugati megyéiben ragyogó téli napsütésre van kilátás, a keleti országrészben tartós havazás várható, ami helyenként a péntek késő estig órákig is eltarthat. Akár 10 centit meghaladó hó is összegyűlhet.

Hirdetés

Miközben az ország nyugati megyéiben ragyogó téli napsütésre van kilátás, a keleti országrészben tartós havazás várható, ami helyenként a péntek késő estig órákig is eltarthat. Akár 10 centit meghaladó hó is összegyűlhet.

Csütörtök hajnalban az Alföldön élőket többfelé havas táj látványa fogadta, átlagosan lepel-3 cm friss hó esett az éjszaka. A csapadékhullás a hajnali órákban kezdődött, eleinte inkább csak a Nyírségben, majd egyre több helyen kezdődött hóesés. A változó intenzitású havazás tartósnak ígérkezik, még pénteken is folytatódik. A legtovább várhatón a Dél-Alföldön tart ki, ahol helyenként a péntek késő esti órákig is folytatódhat a csapadékos idő.

A havazás főként az Alföldre és részben az Északi-középhegységre korlátozódik, pénteken azonban átlépheti a Duna vonalát is, és hószállingózás a főváros térségében sem zárható ki. Mivel a csúcshőmérsékletek keleten fagypont alatt maradnak, olvadásra nem kell számítani, így a másfél-két nap során a keleti  határvidéken kiadósabb mennyiség halmozódhat fel. A hóvastagság akár a 10-15 centit is elérheti - a többször megélénkülő északias szélben pedig hóátfúvások is kialakulhatnak.

Bár markáns front nincs térségünkben, a Kárpát-medence időjárását az Oroszország felett kiépült magas nyomású légköri képződmény és a középpontjával Görögország térségében örvénylő mediterrán ciklon együttesen határozza meg. A ciklon áramlási rendszerében északkelet felől nedves levegő érkezik, ez eredményezi a tartós havazást a keleti tájakon. A Dunántúlon ugyanakkor még a napsütés lesz túlsúlyban, de péntek délután már itt is felhősödés kezdődik.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget