Ma 2020. 9. 29, kedd, Mihály napja van.

Másfél milliárdból fejleszti a természettudományos képzést a Szolnoki Főiskola

2011.03.01 08:12. -

Csaknem másfél milliárd forintot nyert el pályázaton a Szolnoki Főiskola a műszaki természettudományi képzés feltételeinek fejlesztésére és hallgatóinak tantervhez kötött, illetve tanórán kívüli tanulási, kutatási lehetőségeinek bővítésére - közölte az intézmény rektora az MTI-vel.

Hirdetés

Csaknem másfél milliárd forintot nyert el pályázaton a Szolnoki Főiskola a műszaki természettudományi képzés feltételeinek fejlesztésére és hallgatóinak tantervhez kötött, illetve tanórán kívüli tanulási, kutatási lehetőségeinek bővítésére - közölte az intézmény rektora az MTI-vel.

Túróczi Imre tájékoztatása szerint az 1 milliárd 437 millió forintos, egy összegű, vissza nem térítendő támogatásra még 2010 őszén nyújtott be pályázatot a Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program (KIOP) keretében a Szolnoki Főiskola. A beadvány sikeréről a napokban értesültek - tette hozzá a vezető, aki rámutatott arra: ez a felsőoktatási intézmény történetének eddigi legjelentősebb pályázati eredménye.
Mint elmondta, a csaknem másfél milliárd forintot lényegében a helyi természettudományos képzés feltételeinek megteremtésére, illetve korszerűsítésére, ezen belül pedig műszer- és laborfejlesztésre fordítják. A jelenleg a szerződéskötés szakaszában tartó és várhatóan 2012 nyarára megvalósuló projektnek köszönhetően a Szolnoki Főiskola a kor igényeinek minden tekintetben maradéktalanul megfelelő természettudományos képzőhellyé alakul, mely kategóriájában egyike lesz Magyarország legmodernebb intézményeinek - fogalmazott a rektor.

Túróczi Imre kitért arra: a projekt két részből áll. Az egyik egy infrastrukturális beruházás, ennek keretében mintegy 500 millió forintból átépítik, felújítják és korszerűsítik a főiskola “B” épületét. További 800 millió forintból pedig megvalósítják a megye és a régió műszaki, valamint mezőgazdasági gyakorlati képzéséhez, oktatásához, s a jelenlegi kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenység bővítéséhez szükséges fejlesztéseket és eszközbeszerzéseket.
A rektor reményei szerint mindezek a feltételek már a jövő év őszén kezdődő új tanévtől a hallgatók és az oktatók rendelkezésére állnak majd. Ezzel párhuzamosan a Szolnoki Főiskola – több társintézménnyel együttműködve – lépéseket tesz egy új műszaki szak beindítására is.

A fejlesztések sora a későbbiekben előreláthatólag a Student Hotel nevű diákszálló rekonstrukciójával és egy megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló projekttel folytatódik. Mindkét elképzelést újabb pályázatok benyújtását követően, uniós, illetve állami támogatásból tervezik megvalósítani - jelezte Túróczi Imre.

forrás: mtiHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget