Ma 2021. 1. 27, szerda, Angelika napja van.

TÁJÉKOZTATÓ A JÁSZKUN KAPITÁNYOK NYOMÁBAN PROJEKTRŐL

2011.03.01 08:26. -

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, a projekt Irányító Testületének elnöke a megvalósításban érintett partnerekkel közös tájékoztatót tartott a túraútvonal indítása alkalmából. A túraútvonal olyan, mint egy mozaik – egységében értelmezhető az egész, melynek állomásai más-más részlettel egészíti ki a teljes történelmi utazást. Kreatív ötletek útján ismertetjük meg a vendégeket gazdag jász és kun örökségünkkel. Ez az útvonal, ez a projekt kiválóan erősíti Jász-Nagykun-Szolnok megye egységét – mondta Kovács Sándor. Tovább . . .  

Hirdetés

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, a projekt Irányító Testületének elnöke a megvalósításban érintett partnerekkel közös tájékoztatót tartott a túraútvonal indítása alkalmából.

A túraútvonal olyan, mint egy mozaik – egységében értelmezhető az egész, melynek állomásai más-más részlettel egészíti ki a teljes történelmi utazást. Kreatív ötletek útján ismertetjük meg a vendégeket gazdag jász és kun örökségünkkel. Ez az útvonal, ez a projekt kiválóan erősíti Jász-Nagykun-Szolnok megye egységét – mondta Kovács Sándor.

Tovább . . .

 

Dr. Horváth László, a megyei múzeumi igazgatóság vezetője, a Szolnoki Látogatóközpont, valamint Kréz Tamás, a karcagi Nagykun Látogatóközpont képviseletében beszámolt a 2010. december közepe óta tartó tesztüzem tapasztalatairól. Mi sokat tanultunk a tesztüzem során, hiszen a túraútvonal üzemeltetése más szemléletet és hozzáállást igényel tőlünk – mondta Dr. Horváth László.

A karcagi látogatóközpontban közel 500 vendéget fogadtunk a próbaüzem során. Összességében nagyon jók voltak a tapasztalatok, fiatal és idősebb egyaránt nagyon élvezte a nálunk töltött időt – tette hozzá Kréz Tamás.

A Jász Látogatóközpontban a helyi középiskolások mellett egy harminc fős, tíz nemzet képviselőit reprezentáló csoportot fogadtak, számukra angol nyelvű idegenvezetést biztosítottak a szervezők – hangzott el a tájékoztatón.

Galó Anita, a projekt vezetője tájékoztatta a résztvevőket a 2010. november végi átadó ünnepségek és a megvalósítás befejezése között eltelt két és fél hónapban történt munkák eredményéről.

Tények és tapasztalatok a Jászkun kapitányok nyomában túraútvonal megvalósítása során:

-  Összességében elmondható, hogy a nagy létszámú résztvevői körrel, valamint az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel, mint Közreműködő Szervezettel korrekt és hatékony együttműködést folytatott a konzorciumot vezető megyei önkormányzat,

- A tervezett beruházási összeg (598.480.000 Ft)  99,9%-a felhasználásra került.

- A hatékony költségátcsoportosítás eredményeképpen a tervezettnél magasabb műszaki tartalom került megvalósításra, hiszen két olyan helyszín ( Megyeháza, Tiszaföldvár) is akadálymentes érintőképernyős terminállal gazdagodik, amely az eredeti tervek között nem szerepelt.

- A megyei önkormányzat és a partnerek kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a megvalósításba bevont vállalkozások elsősorban Jász-Nagykun-Szolnok megyéből kerüljenek ki. Ennek eredménye, hogy a vállalkozói megbízások kétharmada megyebeli.

- A megvalósítás vége nem jelenti a projekt végét, hiszen a partnerek a kötelező fenntartási időszak (5 év) alatt is konzorciumi formában együttműködnek a vállalt célok -  elsősorban a 8,82%-os látogatószám emelkedés – teljesítése érdekében.

További információ: www.jkny.hu       Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget