Ma 2020. 2. 21, péntek, Eleonóra napja van.

Jön a tavasz, indulnak a békák

2011.03.06 18:11. - Booster

A szervezők szerint az elmúlt években is több 10 ezer békát - főleg barna ásóbékát - sikerült megmenteni. Gázolástól próbálják megvédeni a békákat jövő szombaton Farmoson. Az állatok ilyentájt indulnak el a szaporodóhelyükre, ezért önkéntesek vigyáznak rájuk, nehogy elüssék őket. Közben a facebook-on is hasonló kezdeményezés indult, a Garancsi-tónál élő barna varangyokat akarják megmenteni. Tovább . . .

Hirdetés

A szervezők szerint az elmúlt években is több 10 ezer békát - főleg barna ásóbékát - sikerült megmenteni.

Gázolástól próbálják megvédeni a békákat jövő szombaton Farmoson. Az állatok ilyentájt indulnak el a szaporodóhelyükre, ezért önkéntesek vigyáznak rájuk, nehogy elüssék őket. Közben a facebook-on is hasonló kezdeményezés indult, a Garancsi-tónál élő barna varangyokat akarják megmenteni.

Tovább . . .A szervezők szerint az elmúlt években is több 10 ezer békát - főleg barna ásóbékát - sikerült megmenteni, az akcióhoz egyre több önkéntes csatlakozott. A farmosi békamentés ebben az évben március 12-én lesz, a programot az MME Tápió-vidéki Helyi Csoportja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Rügyek és Gyökerek Egyesület, a Farmosi Életmód Egyesület, valamint a Tápió Közalapítvány szervezi.

Közben más helyszínen is hasonló kezdeményezés szerveződik, ugyancsak Pest megyében. Az önkénteseket ezúttal a Garancsi-tóhoz várják március 15-től egészen április 5-ig. A szervezők azt írják, az önkéntesekkel együtt napi 3-4 órában szeretnének segíteni a barna varangyoknak, hogy elérjék szaporodási helyüket.

http://www.nepszava.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget