Ma 2018. 4. 26, csütörtök, Ervin napja van.

Jász-Nagykun-Szolnok megyébe látogatott Schmitt Pál Köztársasági Elnök

2011.03.24 14:24. - Booster

Országjárása harmadik állomásaként Jász-Nagykun-Szolnok megyébe látogatott csütörtökön Schmitt Pál köztársasági elnök; az államfő korábban Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megyében járt. Tovább . . . Képgalériánkhoz klikk ide.  

Hirdetés

Országjárása harmadik állomásaként Jász-Nagykun-Szolnok megyébe látogatott csütörtökön Schmitt Pál köztársasági elnök; az államfő korábban Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megyében járt.

Tovább . . .

Képgalériánkhoz klikk ide.

 

Schmitt Pál először a megye és a megyei jogú város közgyűlésének együttes ülésén vett részt Szolnokon. Beszédében úgy fogalmazott, ezekre az alkalmakra úgy tekint, mint "jóféle beszélgetésekre", ahol elsősorban kérdez és kíváncsiskodik, hogy valós képet kapjon az ország minden megyéjének életéről.
Mint aláhúzta: máris van egy téma, amelyet mindhárom megyében első számú gondként jeleztek, ez pedig a munkahelyteremtés fontossága. A munka mindennek az alapja, mert az embernek méltóságot ad, ezáltal tud gondoskodni saját magáról és családjáról - mondta az államfő, emlékeztetve arra a kormányzati tervre, hogy tíz év alatt egymillió munkahelyet kívánnak teremteni Magyarországon.
Schmitt Pál az ülésen elhangzottak alapján, Szolnok kapcsán azt mondta: bár a város elveszítette cukorgyárát és papírgyárát, valamint számos munkahely megszűnt, lassanként talán sikerül pótolni, ami kiesett.
 

Az államfő Jász-Nagykun-Szolnok megyébe látogatott. Fotó: Kovács Mihály
Az államfő Jász-Nagykun-Szolnok megyébe látogatott.
Fotó: Kovács Mihály

Ennek igazolására említette, hogy a város a héten szándéknyilatkozatot írt alá egy kínai céggel citromsavgyár szolnoki létesítéséről. Ennek valóra váltásához minden segítséget megadok, "ha kell az ördöggel is cimborálunk, (...), és a Sándor palota ajtaja tárva-nyitva lesz a kínaiak előtt" - fogalmazott.
A köztársasági elnök egyetértett a helyi politikusok azon felvetésével is, hogy a 4-es számú főutat minél előbb kétszer kétsávossá kell bővíteni. Ennek apropóján felidézte szerdai lengyelországi látogatását, amelynek során Poznanban arról bizonyosodott meg, hogy mennyit jelent a közútfejlesztés egy település életében, a lengyel városnak például a híres nemzetközi vásárok sorát.
Az államfő Jász-Nagykun-Szolnok megye és a megyei jogú város együttműködéséről úgy vélekedett, hogy megválasztott képviselői akkor végzik jól dolgukat, "ha a helyi politika sosem válik harctérré". Szavai szerint "a választások elmúltával sosem a rész, hanem az egész érdeke fontos". Az államfő a beszédét Szolnok híres szülötte, Verseghy Ferenc egyik gondolatával zárta, miszerint "ésszel, okossággal kell kormányozni az embert".Schmitt Pál köztársasági elnök. Fotó: Kovács Mihály
Schmitt Pál köztársasági elnök.
Fotó: Kovács Mihály


Schmitt Pál a közgyűlési ülésen köztársasági elnöki díszokleveleket adott át. Az elismerést Andrási Imre, a szolnoki ipari park igazgatója, Tokaji Gyula nyugdíjas kertészmérnök, Versitz Éva, a szolnoki polgármesteri hivatal osztályvezetője, Kiss János, a megyei közgyűlés volt elnöke, Hajdúné Gácsi Mária, a megyei önkormányzati hivatal szakközgazdásza és Cs. Kovács Károly karcagi közíró vehette át. MTI.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.04.25. 16.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 1. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget