Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

A kamasz lányok gyakrabban isszák le magukat, mint a fiúk

2011.03.25 06:44. -

  16 éves korban a lányok sokkal gyakrabban rúgnak be, mint a fiúk. Sőt, a lányok nem sört, hanem inkább töményet isznak, nem ritka, hogy akár egy fél üveg vodkát is benyakalnak egyedül. Tovább . . . Daily Mail (fordította: Nyemcsok Éva)

Hirdetés

 

16 éves korban a lányok sokkal gyakrabban rúgnak be, mint a fiúk. Sőt, a lányok nem sört, hanem inkább töményet isznak, nem ritka, hogy akár egy fél üveg vodkát is benyakalnak egyedül.

Tovább . . .

Daily Mail (fordította: Nyemcsok Éva)
Az elmúlt évtizedben a lányok alkoholfogyasztásban utolérték a fiúkat, és egyre gyakrabban részegednek le.

A stockholmi Karolinska Intézet munkatársainak kutatásából kiderült, hogy a 15-16 évesek 80 százaléka rendszeresen iszik, és az esetek zömében padlóra is küldi magát.

A kutatók 23 ország fiataljait kérdezték meg alkoholfogyasztási szokásaikról Az adatok megdöbbentőek: erre a korosztályra kis túlzással azt is lehetne mondani, hogy alkoholista nemzedék. A válaszadó tinédzserek - szám szerint 38 370-en - azt is elmondták, tudatában vannak annak, hogy a töménytelen alkohol elfogyasztása miatt rosszabbul teljesítenek az iskolában, állandóan másnaposak, kialvatlanok. Ráadásul alkoholos állapotban könnyen és válogatás nélkül létesítenek szexuális kapcsolatot, és gyakran még védekezni is elfelejtenek a nem kívánt terhesség ellen.


A legtöbb alkoholt a brit és a norvég kamaszok fogyasztják. A lányok azt mondták: azért isznak, mert túlságosan nagy a nyomás rajtuk, amit nem tudnak elviselni. Csinosnak, vékonynak, okosnak kellene lenniük, mert a reklámok és a divatlapok ezt sugallják. Ezzel szemben a kamaszok zöme önértékelési problémákkal küzd, nem kap támogatást a szüleitől, kamasztársaival állandóan rivalizálnia kell.

A kutatást vezető Anna-Karin Danielsson a szülői felelősségre hívta fel a figyelmet: a jó szülő-gyermek kapcsolat az alapja annak, hogy a társadalomban boldog, egészséges lelkű kamaszok cseperedjenek felnőtté. 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget