Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

A látogatók találkozhatnak személyesen az „Éden Hotel” szolnoki szereplőjével Éden Norbival is.

2011.04.06 09:15. - Booster

VI. PELIKÁN-SEMIX  KUPA  Szolnok, 2011. április 9. 2011. április 9-én 6. alkalommal kerül megrendezésre a Szolnoki Főiskola Campusában a már hagyományosnak mondható Pelikán-Semix Kupa országos gasztronómiai verseny. Hat évvel ezelőtt amikor a verseny gondolata felvetődött, az elsődleges cél az volt, hogy az ország keleti része is bekapcsolódhasson a nagyobb múlttal rendelkező, hasonló rendezvényekbe. A kezdeti nehézségek után, mára hazánk egyik legnagyobb gasztronómiai versenyének ad otthont Szolnok városa. Tovább . . .  

Hirdetés

VI. PELIKÁN-SEMIX  KUPA

 Szolnok, 2011. április 9.

2011. április 9-én 6. alkalommal kerül megrendezésre a Szolnoki Főiskola Campusában a már hagyományosnak mondható Pelikán-Semix Kupa országos gasztronómiai verseny.

Hat évvel ezelőtt amikor a verseny gondolata felvetődött, az elsődleges cél az volt, hogy az ország keleti része is bekapcsolódhasson a nagyobb múlttal rendelkező, hasonló rendezvényekbe. A kezdeti nehézségek után, mára hazánk egyik legnagyobb gasztronómiai versenyének ad otthont Szolnok városa.

Tovább . . .

 

Szakácsok, cukrászok és felszolgálók mérik össze tudásukat. A résztvevők közül többen már világversenyeken is bizonyítottak, ami a verseny színvonalát is emeli. A szervezőktől tudjuk, hogy az idén érkezett nevezés Svédországból, Szlovákiából, Erdélyből és Szerbiából.

A felnőttek mellett 20 iskola is jelezte részvételét, ami az utánpótlás szempontjából rendkívül fontos.

Az előző évekhez hasonlóan az idén is láthatóak lesznek szemet gyönyörködtető hidegtálak, meleg ételek pazar tálalásban, különböző zöldségekből, gyümölcsökből faragott asztali díszek, művészeti alkotások. A cukrászok bemutatják hogyan lehet csokoládéból, grillázsból, karamellből, marcipánból nem hétköznapi alkotásokat varázsolni. Aki esetleg azt hiszi, hogy már mindent látott azoknak azt ajánljuk, hogy ne felejtsék el megnézni a felszolgálók szebbnél szebb díszterítéseit.

A látogatók találkozhatnak személyesen az „Éden Hotel” szolnoki szereplőjével Éden Norbival is.

Ha felkeltettük érdeklődésüket és szeretnének egy kellemes tavaszi délutánt eltölteni, akkor látogassanak ki a Tiszaligetbe. Ja! És ne felejtsék otthon a fényképezőgépet, mert nem mindennapi látványban lesz részük. A rendezvény április 9-én, szombaton 11-16 óra között tart nyitva.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget