Ma 2020. 2. 29, szombat, napja van.

Kibocsátó ünnepség Szolnokon

2011.05.12 08:58. - Booster

A Magyar Honvédség Légi Kiképzési Támogató Csoport 4. váltásának kibocsátó ünnepségét tartották Szolnokon. Tizenkét katona búcsúzott az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományától. Az Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázison megtartott ünnepségen részt vett és beszédet mondott Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök-helyettes. „A magyar katonák munkájáról mindig elismeréssel szólnak a szövetségeseink. Ismerve a most külszolgálatra indulók szakmai felkészültségét, elhivatottságát, biztos vagyok benne, hogy a negyedik váltás is kiválóan fogja végrehajtani a rábízott feladatot– hangsúlyozta Orosz Zoltán. Tovább a teljes cikkre . . .  

Hirdetés

A Magyar Honvédség Légi Kiképzési Támogató Csoport 4. váltásának kibocsátó ünnepségét tartották Szolnokon. Tizenkét katona búcsúzott az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományától.

Az Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázison megtartott ünnepségen részt vett és beszédet mondott Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök-helyettes. „A magyar katonák munkájáról mindig elismeréssel szólnak a szövetségeseink. Ismerve a most külszolgálatra indulók szakmai felkészültségét, elhivatottságát, biztos vagyok benne, hogy a negyedik váltás is kiválóan fogja végrehajtani a rábízott feladatot– hangsúlyozta Orosz Zoltán.

Tovább a teljes cikkre . . .

 Elhangzott, hogy a Honvédelem Napja alkalmából rendezendő központi ünnepségen Hende Csaba miniszter elismerésben részesít két pilótát. Mivel egyikük a kiutazó Air Mentor Team állományának a tagja, ezért a kibocsátó ünnepség keretében tartott állománygyűlésen - a hozzátartozóik jelenlétében - vették át a miniszteri elismerést a Honvéd Vezérkar főnök-helyettesétől.Lázár Béla őrnagyot és Stumpf Péter századost a 2011. február 1-jén végrehajtott gyakorlórepülés alkalmával tanúsított kiemelkedő helytállása, példaértékű bátorsága elismeréseként részesítette a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere a „HAZÁÉRT” kitüntető címben.Az MH Air Mentor Team feladata az Afghan National Army Air Corps (ANAAC) harci helikopter hajózó állományának elméleti és gyakorlati repülőkiképzése, valamint az ANAAC helikoptereinek csapatszintű üzemben tartásában történő részvétel, illetve annak mentorálása.

A kiutazókat és családtagjaikat Pintér Zoltán vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság Légierő Haderőnem főnöke, parancsnokhelyettes köszöntötte az állófogadáson.

(kormany.hu; MH SZHB- Simon Zoltán)Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.26 (8. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget