Ma 2018. 12. 15, szombat, Valér napja van.

Az új Lada Európa legolcsóbb autója

2011.05.14 23:49. - Booster

  A Lada bemutatta a 110-es alapjaira épített új szedánját, a Grantát. A hivatalos bemutatón nem indult el Vlagyimir Putyin alatt.   Tovább a teljes cikkre . . .    

Hirdetés

Forrás: AvtoVAZ

 

A Lada bemutatta a 110-es alapjaira épített új szedánját, a Grantát. A hivatalos bemutatón nem indult el Vlagyimir Putyin alatt.

 

Tovább a teljes cikkre . . .

 

 

Forrás: AvtoVAZ
 

A Lada Grantát Európa legolcsóbb személyautójának szánják, az ára felszereltségtől függően 220-300 ezer rubel (kb. 1,472 millió és 2 millió forint) között lesz, ami azt jelenti, hogy körülbelül 10 százalékkal lesz olcsóbb a Kalinánál.

Természetesen az AvtoVAZ 25 százalékát birtokló Renault is besegített a fejlesztésbe, így kerülhetett az extralistára négy légzsák és blokkolásgátló. Az Ivan Lepeskin által megrajzolt formaterv egészen könnyen befogadható, csak a csomagtartó és a far kialakítása lehet furcsa a nyugati autókhoz szokott szemeknek.

Az AvtoVAZ-nak egyébként igen jól sikerült a tavalyi év, az orosz roncsprémium bevezetése miatt jelentősen nőtt a kereslet az orosz autókra, és a cég végül 129 milló dolláros nyereséggel zárta 2010-et.

2011 októberében kezdődik a Granta gyártása, az első példányokat az év végén vehetik át a boldog tulajdonosok. Az újdonság gyártásának beindításával a kocka Lada, a 2107-es gyártása befejeződik.

Forrás: AvtoVAZ

Padlólemezét a 110-estől és a Kalinától örökölte a Granta, hossza 4,26 méter, tengelytávolsága 2,47 méter, bővíthető csomagtartója alaphelyzetben is 480 literes. A Kalinával összevetve az első ülések vékonyabbak lettek, hogy a hátul utazóknak nagyobb legyen a lábtér. Háromféle 1,6-os motorral lesz kapható, ezek 80, 90, illetve 16 szeleppel már 98 lóerősek.

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök is kipróbálta a Grantát az AvtoVAZ togliatti gyárában. Bár a próba nem indult egyszerűen (lásd videó), mivel a neki odakészített autó a negyedik próbálkozásra sem indult be. Egy snittel később azonban már duruzsolt a motor, nem tudni, hogy az az autó tért-e jobb belátásra, vagy kicserélték-e a hibásat egy azonos színű, de működő Grantára.

origo.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.12. 49.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget